Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09

Tarnybos vietą keičiantis kinologas Arūnas Petrošius išvyksta kartu su keturkojais kolegomis

Ilgametis Šiaulių apskrities policijos kinologų būrio vadas Arūnas Petrošius Šiauliuose su tarnybiniu šunimi Briksu surengė paskutinį pasirodymą. Pareigūnas atsisveikina su miestu, kuriame tarnavo 20 metų ir pradeda darbus naujose pareigose sostinėje, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Kinologas Arūnas Petrošius
Kinologas Arūnas Petrošius / Šaulių apskr. VPK nuotr.

Nuo šiol šiaulietis dirba Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos Kinologinės veiklos skyriaus viršininku.

Atėjęs į policiją Arūnas Petrošius tarnybą pradėjo konvojaus poskyryje, tačiau jau po metų pradėjo krimsti kinologijos mokslus. „Aš esu baigęs veterinarijos mokslus. Visas gyvenimas buvo surištas su gyvūnais, todėl atėjęs į policiją pasirinkau kinologiją“, – sako pareigūnas.

VIDEO: Tarnybos vietą keičiantis kinologas išvyksta kartu su keturkojais kolegomis


Per du dešimtmečius šiaulietis dirbo su keliais keturkojais partneriais, šiuo metu jo komandoje į pensiją netrukus išeisiantis belgų aviganis Natas ir jaunėlis vokiečių aviganis Briksas. Arūno Petrošiaus tarnybiniai šunys Šiauliuose nepasiliks ir kartu keliaus dirbti į Vilnių.

Per daugybę metų tarnybos pareigūnui ne kartą teko ieškoti paklydusių žmonių ar su šunimi sulaikyti sprunkančius nusikaltėlius. Vienas jautriausių prisiminimų – mažo berniuko paieška miške. Tuomet teko vykti į Kelmės rajoną, kur pagalbos laukė 8 valandas miške vos kelerių metų vaiko ieškoję žmonės. Paklydėlį po poros valandų tarnybinis šuo rado krūmuose.

Arūnas Petrošius kinologijos srityje mato didelį potencialą, tad dirbdamas naujose pareigose stengsis, kad visoje šalyje tarnybiniai šunys būtų naudojami dar dažniau atskleidžiant ir užkardant nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius