Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 12 26

Tarp įtariamųjų neteisėtu praturtėjimu – tarnautojai, muitininkai ir verslininkai

Prieš trejus metus, kai neteisėtas praturtėjimas pradėtas laikyti nusikaltimu, kasmet Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba tiria vis daugiau tokių nusikaltimų. Pasak FNTT pareigūnų, jų akiratyje – valstybės tarnautojai, muitininkai ir verslininkai. Tačiau iki šiol teismai priiminėja labai skirtingus nuosprendžius tokiose bylose.
Pinigai
Pinigai / BFL/Gedimino Savickio nuotr.

Pareigūnai įsitikinę, kad šalyje neteisėto praturtėjimo mastai didžiuliai. FNTT akiratyje šiuo metu maždaug 200 žmonių. Neteisėtu būdu jų sukrautas turtas gali siekti per 30 milijonų litų.

„Žmonės versijų pateikia įvairių. Antai augindamas ūkyje daržoves, darbus dirbdami, įgijo tas pajamas ir turtą“, – pasakojo FNTT Imuniteto ir kontrolės skyriaus viršininkas Raimondas Kajėnas.

FNTT aiškinasi, iš kur turtus galėjo susikrauti valstybės tarnautojai, muitininkai, savivaldybės darbuotojai, šešėlinio pasaulio atstovai.

R.Kajėnas priduria, kad yra tyrimų, kurių sumos sudaro ir 10 milijonų litų. Būtina įrodyti, kad pajamos yra neteisėtos.

Sausio mėnesį net 18 teisėjų plenarinė sesija aiškinsis, ar baudžiamąjį įstatymą dėl neteisėtai įgyto turto galima taikyti ir  iki įstatymo įsigaliojimo – tai yra 2010 m. gruodžio 11 d.

Nuo teismo išaiškinimo priklausys ar neteisėtai įgytas turtas gali būti ir konfiskuojamas. Teismo išaiškinimas svarbus ne tik ikiteisminius tyrimus atliekantiems tyrėjams, bet ir teismams nagrinėjantiems neteisėto praturtėjimo bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius