Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 03 /18:37

Tarp kandidatų į ūkio viceministrus – socdemas Marius Skarupskas, į žemės ūkio viceministrus – Vidmantas Kanopa ir Leokadija Počikovska

Ūkio viceministru gali būti paskirtas Vilniaus savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjas socdemas Marius Skarupskas.
Marius Skarupskas
Marius Skarupskas

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė BNS patvirtino, kad M.Skarupskas yra tarp kandidatų į ūkio viceministrus.

„Taip, yra toks kandidatas“, – BNS sakė B.Vėsaitė.

Ji sakė negalinti atskleisti kitų kandidatų į ūkio viceministrus, nes dar laukia specialiųjų tarnybų išvadų.

31-erių M.Skarupskas buvo Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas pernai spalį vykusiuose rinkimuose į Seimą.

Jo sąrašo numeris buvo 141, teigiama Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklalapyje.

Žemės ūkio viceministrais gali tapti Rokiškio rajono meras Vidmantas Kanopa ir buvusi Vilniaus rajono merė Leokadija Počikovska. Tai BNS patvirtino žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.

„Šie žmonės yra kandidatai, bet vis dar vyksta tikrinimo procedūros ir jie nėra paskirti“, – BNS sakė V.Jukna. Pasak jo, daugiau žinių apie kandidatus turėtų paaiškėti kitą savaitę.

56 metų socialdemokratas V.Kanopa 1992 metais buvo mėsos perdirbimo bendrovės „Alseta“ direktoriumi, 1996 metais įmonę reorganizavus į UAB „Daivida“ tapo jos steigėju ir vadovu.

2000–2001 metais buvo Rokiškio rajono meru, o 2001–2003 metais – „Anykščių vyno“ generaliniu direktoriumi. 2003-2008 metais buvo Lietuvos žemės ūkio ministerijos valstybės sekretorius, 2008 metais – „Daividos“ generalinis direktorius. Nuo 2011 metų – Rokiškio rajono savivaldybės meras.

V.Kanopa 1979 metais Lietuvos žemės ūkio akademijoje įgijo žemės ūkio inžinierius mechaniko specialybę. 1985 metais Lietuvos žemės ūkio elektrifikacijos mechanizacijos tyrimo institute jam suteiktas technikos mokslų daktaro vardas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininko pavaduotoja 57 metų L.Počikovska 1993–1995 metais ėjo Vilniaus rajono savivaldybės Kontrolės tarnybos viršininkės pareigas.

1995–2004 metais buvo Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narė, Vilniaus rajono merė. 2004-2008 metais kandidatė į viceministres buvo Seimo nare.

1992 metais L.Počikovska baigė studijas Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete ir įgijo ekonomistės specialybę.

Žemės ūkio viceministro pareigose išliko konservatorius Mindaugas Kuklierius. Jis pareigas pradėjo eiti gruodžio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius