Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 16

Tarp populiariausių politikų įsitvirtino Visvaldas Matijošaitis

Palankiausiai vertinama šalies politike išlieka šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, o antroje vietoje įsitvirtina Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal ją, prezidentę D.Grybauskaitę palankiai vertina 65,3 proc. apklaustųjų (63,3 proc. lapkritį), o nepalankių vertinimų šalies vadovė surinko 20,9 proc. (19,8 proc. lapkritį).

Kauno merą V.Matijošaitį palankiai vertina 55,5 proc. respondentų (52,7 proc. lapkritį), o nepalankių vertinimų jis sulaukė iš 14,3 proc. apklaustųjų (14,8 proc. lapkritį).

„D.Grybauskaitė stabiliai pirmoje vietoje, 65 proc. teigiamai ją vertina, antroje vietoje V. Matijošaitis, 55 proc. teigiamai vertinamas, ir pastebimas V.Matijošaičio augimas, jau keli mėnesiai jis yra antroje vietoje“, – apklausos rezultatus BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Trečioje vietoje lieka premjeras Saulius Skvernelis, anot V.Gaidžio, jo reitingas stabilizavosi, tačiau sociologas pastebi, kad žiūrint tik pagal teigiamų ir neigiamų vertinimų skirtumą, jį aplenktų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Premjerą S.Skvernelį palankiai vertina 49,8 proc. apklaustųjų (51,3 proc. lapkritį), neigiamai jį vertinančių yra 25,5 proc. (23,7 proc. lapkritį). Užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių palankiai vertina 48,6 proc. (50,9 proc. lapkritį), o nepalankių vertinimų ministras sulaukė iš 15,7 proc. respondentų (16,7 proc. lapkritį).

V.Gaidys pažymi, kad L.Linkevičius yra palankiausiai vertinamas ministras, o iš viso kabineto septyni ministrai turi teigiamą ir septyni – neigiamą – balansą. Tarp prasčiausiai vertinamų ministrų – sveikatos apsaugos Aurelijus Veryga, jį 58,2 proc. apklaustųjų įvertino neigiamai ir tik 17,8 proc. – teigiamai.

Reprezentatyvią visuomenės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko gruodžio 1–10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius