Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 15

Tarp Vilniaus valdžios ketinamų parduoti objektų – vaikų namai ir neįgaliųjų centras

Ieškodama, kaip bent šiek tiek užkaišioti milžiniškas skolas, Vilniaus miesto savivaldybė sudarė papildomą parduoti galimų objektų sąrašą, kuriame – ne tik miestui priklausančios ūkinės patalpos, bet ir vaikų namai, neįgalių žmonių centras, jaunimo klubai.
Savivaldybės skola
Savivaldybės skola / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vaikai Savivaldybė

Su ketinamų parduoti statinių sąrašu buvo supažindinti savivaldybės kolegijos nariai, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Anot dienraščio, tarp objektų, įtrauktų į sąrašą, buvo ne tik biurai, bet ir Grybautojų bei Lakštingalų gatvėse esantys vaikų namai, Subačiaus gatvėje įsikūręs Dienos veiklos centras, kurį lanko vaikai ir jaunuoliai, turintys proto negalią, Trinapolio gatvėje esančios vaikų ir jaunimo centro patalpos. Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas tikino, kad pateiktas sąrašas – tik diskusijų pradžia.

„Sąrašas dar bus svarstomas koalicijoje, frakcijose, komitetuose, taryboje. Tai tik proceso pradžia. Yra sąraše tokių objektų, dėl kurių kyla klausimų, yra tokių, dėl kurių nekyla. Diskutuodami su specialistais, rengdami galimybių studijas rasime geriausius variantus. Tikrai nešokame nuo dangoraižio žemyn galva ir šiandien nepriimame sprendimų“, – kolegijos narius tikino meras.

Tarp kitų parduodamų objektų – dvi mieso bibliotekos, kūrybinės dirbtuvės, krepšinio mokyklos patalpos, sporto klubai, Naujininkų bendruomenės kultūros namai.

Dar vienas įdomus į sąrašą įtrauktas objektas – L.Stuokos-Gucevičiaus gatvėje esančios administracinės patalpos, kuriose įsikūrusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija.

Mero V.Navicko tikinimu, savivaldybė, pardavusi įvairias savo įmones bei patalpas, galėtų miesto biudžetą papildyti keliais šimtais milijonų litų.

Šiemet iš parduotų objektų tikėtasi surinkti apie 30 mln. litų, tačiau iki šiol turto parduota tik už 10 mln. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius