Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 21

Tarptautinė „Gallup“ apklausa: Lietuva tarp neemocingiausių šalių užima trečiąją vietą

Tarptautinė agentūra „Gallup“ surengė apklausą, kurioje buvo vertinamas 140 šalių gyventojų pasitenkinimas savo gyvenimu ir gyventojų emocingumas, praneša „The Lithuania Tribune“.
Veideliai
Veideliai / Fotolia nuotr.

Remiantis apklausos rezultatais, buvo sudarytas sąrašas šalių, kurių gyventojai yra labiausiai neemocingi ir pesimistiški. Singapūras šiame sąraše atsidūrė pirmoje vietoje, po jo – Gruzija, o trečioje vietoje įsitaisė Lietuva, po kurios rikiuojasi Rusija.

Prieštaringo įvertinimo sulaukusi apklausa buvo surengta 140-yje šalių, kad būtų išsiaiškinta, kaip šiose šalyse gyvenantys žmonės jaučiasi dėl savo gyvenamosios vietos ir dėl savo gyvenimo lygio.

Apklausos dalyvių buvo prašoma įvertinti savo gyvenimo kokybę nuo 0 iki 10 ir buvo klausiama, ar jie tikisi, kad po penkerių metų jų gyvenimo kokybė pasikeis.

Lietuvos kaimynės – Latvija ir Estija atsidūrė atitinkamai 23-ioje ir 32-oje sąrašo vietoje. Anot „Gallup“ apklausos, tik 37 proc. lietuvių atsakė teigiamai, kai jų buvo paklausta, ar dažnai šypsosi, ar jaučiasi gerbiami ir ar tą dieną išmoko ką nors įdomaus.

Priešingai nei lietuviai, apklausos rezultatai parodė, kad būtent danai yra labiausiai patenkinti savo gyvenimu, mat jų atsakymai buvo optimiškiausi, tuo tarpu Vakarų Afrikos tautos Togo gyventojai savo gyvenimu yra labiausiai nusivylę. Pati pesimistiškiausia tauta, anot apklausos, yra graikai, mat jie jaučia daugiausia streso, pykčio ir liūdesio.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius