Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 29

Tarptautinėse operacijose tarnaujantys kariai dalyvavo išankstiniuose Lietuvos Prezidento rinkimuose

Artėjant Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimams tarptautinėse operacijose tarnaujantys Lietuvos kariai vieni iš pirmųjų pasinaudojo teise atlikti pilietinę pareigą ir atiduoti savo balsą už jiems patinkantį kandidatą į šalies vadovo postą. Apie šimtą Afganistane ir Malyje tarnaujančių karių bei Lietuvos specialiosios misijos Afganistane vadovas bei jo pavaduotojas balsavo nuotoliniu būdu.
Lietuvos kariai balsuoja
Lietuvos kariai balsuoja
Temos: 2 NATO Rinkimai

Šiuo metu Lietuva yra dislokavusi apie 100 karių dvejuose žemynuose: Azijoje  – Afganistane, Turkijoje ir Afrikoje – Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje.

Artėjant rinkimams Lietuvos kariuomenė tradiciškai bendradarbiauja su Lietuvos Respublikos vyriausiąja rinkimų komisija ir organizuoja balsavimo biuletenių siuntimą į tarptautinių operacijų rajonus ir jų grąžinimą į Lietuvą. Parskraidinti į Lietuvą, karių balsavimo biuleteniai užklijuotuose vokuose bus perduoti Vyriausiajai rinkimų komisijai ir pridėti prie kitų Lietuvos piliečių balsų.

Įstatymas numato, kad rinkėjai, atliekantys tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirbantys pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, turi teisę balsuoti užsienyje esančiuose kariniuose vienetuose.

Atsižvelgdamas į tarptautinėje operacijoje tarnaujančių karių rotacijas ir tai, kad dalis karių negalės išreikšti savo valią rinkimų dieną, Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas organizuoja balsavimą paštu į Lietuvoje vyksiančiuose rinkimuose į šalies vadovo, Seimo ir kitus rinkimus.

Šiuo metu Lietuva yra dislokavusi apie 100 karių dvejuose žemynuose: Azijoje  – Afganistane, Turkijoje ir Afrikoje – Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje. Po karininką Lietuva taip pat yra skyrusi Europos Sąjungos (ES) karinei jūrų operacijai „Atalanta“ prie Somalio krantų (operacinėje vadavietėje Jungtinėje Karalystėje) ir ES karinei operacijai Centrinės Afrikos Respublikoje (operacinėje vadavietėje Graikijoje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius