Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 16

Tarptautinis valiutos fondas siūlo Lietuvai pristabdyti minimalios algos didinimą

Lietuvoje eilinę misiją baigiantis Tarptautinis valiutos fondas (TVF) siūlo pristabdyti pastaraisiais metais itin dažnai didintos minimalios algos kėlimą. Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad į tokias TVF pastabas bus atsižvelgta.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Siekiant didesnio produktyvumo, turite užtikrinti, kad atlyginimų augimas nebūtų pernelyg spartus. Šiame kontekste, rekomenduotume pristabdyti minimalaus mėnesio atlyginimo kėlimą, kuris buvo pakankamai spartus nuo 2012 metų“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje kalbėjo TVF misijos vadovas Lietuvai Christophas Klingenas.

Anot jo, šalies ekonomikos augimas šiemet turėtų paspartėti iki 2,7 proc., nes išorės aplinka tampa vis mažesne našta eksporto augimui, infliacija yra žema, kartais net neigiama, o viešieji finansai po daugelio metų susitvarkė.

Premjeras A.Butkevičius sako, kad Vyriausybė neskubės dar didinti MMA.

„Pastaruoju metu prasidėjo diskusija dėl minimalaus atlyginimo didinimo, ar nedidinimo. Turime tam tikrų pageidavimų iš profsąjungų lyderių, kad reikėtų neskubėti, o atlikti analizę, pasitarti Trišalėje taryboje ir priimti sprendimus. Optimizmo, koks buvo anksčiau, kad reikėtų kuo dažniau kelti minimalų atlyginimą, nėra. Reikia vertinti ir regionuose esančią ekonominę padėti, tad elgsimės labai atsakingai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius