-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

Tas pats ir kitas Regimantas Adomaitis „Paskutiniuose mėnesiuose“

Uostamiestyje pirmą kartą Vilniaus mažasis teatras pristatys spektaklį „Paskutiniai mėnesiai“ – aktoriaus Regimanto Adomaičio benefisą.
Aktorius Regimantas Adomaitis spektaklyje „Paskutiniai mėnesiai“ atskleidžia seno ir vienišo žmogaus dramą.
Aktorius Regimantas Adomaitis spektaklyje „Paskutiniai mėnesiai“ atskleidžia seno ir vienišo žmogaus dramą. / Vilniaus mažojo teatro nuotr.

Spektaklyje pasakojama apie profesorių, savo namuose laukiantį iš darbo grįžtančio sūnaus, kuris turi jį palydėti į senelių prieglaudą. Buvusiame vaikų kambaryje, guodžiamas Bacho pasijų, jis bendrauja su mirusios žmonos prisiminimu ar vizija. Tik jai jis gali atskleisti savo baimes ir apmaudą. O antrojoje pjesės dalyje vienintelis Tėvo pašnekovas – indelyje auginamas bazilikas, kurio draugijoje senas žmogus apmąsto artėjančią mirtį.

Tai ir visas šiuolaikinio italų dramaturgo Furio Bordono pjesės „Paskutiniai mėnesiai“ siužetas. Tačiau pagal šį kūrinį Vilniaus mažajame teatre sukūrę spektaklį režisieriai Rimas Tuminas ir Arvydas Dapšys nesiekia vien graudinti publikos. Jų spektaklis, skirtas Regimantui Adomaičiui, tai – jaudinanti istorija apie senatvę, meilę ir vienatvę, apie antrąjį ir tikrąjį seno žmogaus gyvenimą. Pasak Rimo Tumino, šis spektaklis – tai žmogiškosios jėgos, gyvybės stebuklas ir triumfas.

„Yra teatrinių medžiagų, kurios aktoriams būna įdomios, aktualios, intriguojančios. „Paskutiniai mėnesiai“, kad ir kaip minoriškai pavadinimas beskambėtų, tapo ne tik Adomaičio gyvenimo tapatybe, bet ir naujų pažinimų pradžia. Aktorius scenoje pratęsia savo gyvenimą, o režisieriai Rimas Tuminas ir Arvydas Dapšys leidžia aktoriui maksimaliai išlikti savimi ir iš įvairiausių niuansų suaudžia sudėtingiausio sceninio žmogaus gyvenimą“, – apie Regimanto Adomaičio vaidmenį rašė teatrologė Daiva Šabasevičienė.

Paties R.Adomaičio, vaidinančio senąjį profesorių, teigimu, „Paskutiniai mėnesiai“ verčia atsigręžti į esminius žmogaus egzistencijos dalykus. „Ne, ji neprislegia sunkiais svarstymais apie senatvę ir mirtį, ji tiesiog primena, kad esam mirtingi. Be to, ji tarsi leidžia nieko nevaidint. Mane visada viliojo tai išbandyti: o jei scenoje kalbėčiau savo vardu, teisiai kreipčiausi į žiūrovus? Ar tai įmanoma? Turbūt ne. Teatras vis dėlto turi likti teatru. Bet šiame spektaklyje mes vaidybos palikome tikrai mažai“, – sakė aktorius, kurio vaidmuo „Paskutiniuose mėnesiuose“ stebina intymumu ir netikėtu komizmu.

Vilniaus mažojo teatro spektaklyje taip pat vaidina Inga Burneikaitė, Vilija Ramanauskaitė ir Almantas Šinkūnas. Spektaklio dailininkas – Marijus Jacovskis, muziką kūrė ir parinko Faustas Latėnas.

Spektaklis – šeštadienį Koncertų salėje 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius