Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

Taupo neskriausdami savęs

Marijampolės valdžia paskelbė taupymo vajų, tačiau savo privilegijų atsisakyti neskuba.
Taupyklė
Taupyklė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Taupant lėšas Marijampolėje šiemet jau atsisakyta miesto dekoratyvaus apšvietimo naktimis, naikinami laisvi etatai savivaldybės administracijoje, sumažinti telefonų ir automobilių naudojimo limitai.

Sumažinus telefoninių pokalbių ir transporto išlaidas per metus tikimasi sutaupyti apie 60-70 tūkst. litų.

Anot savivaldybės mero Vidmanto Brazio, šiais metais vietos valdžiai ir jai priklausančios įstaigoms realiai teks verstis su kur kas mažesniu biudžetu nei pernai. „Šiemet biudžeto apimtys tokios pačios, kaip ir pernai, bet kur kas daugiau mokinio krepšelio lėšų nukreipiama švietimo įstaigoms, todėl kitoms reikmėms liks mažiau“, – aiškino V.Brazys.

Sumažinus telefoninių pokalbių ir transporto išlaidas per metus tikimasi sutaupyti apie 60-70 tūkst. litų. Dar apie 50 tūkst. litų atsiras, kai panaikins 4 laisvus etatus. „Nereikalingų etatų būtų ir daugiau, jei tik savivaldybės neturėtų vykdyti valstybės deleguotų funkcijų“, – guodėsi meras. Pasak jo, ne iš gero gyvenimo šiemet savivaldybės administracijoje buvo sukurtas dar vienas departamentas, nors dėl to išlaidos tik padidės. Architektūros ir investicijų departamento direktoriumi tapo Darbo partijos atstovas Arūnas Lukoševičius. „Savivaldybei labai reikėjo naujo vyriausiojo architekto, buvo skelbiami trys konkursai, tačiau niekas nesusigundė siūlomu atlyginimu. Kai pareigas paaukštinome iki departamento direktoriaus, specialistas iškart atsirado“, – aiškino V.Brazys.

Jis apgailestavo, kad dėl blogėjančios ekonominės padėties savivaldybėje mažėja į vietos biudžetą surenkamų gyventojų pajamų mokesčių, todėl išlaidas dar gali tekti apkarpyti. Tačiau atsisakyti kasmėnesinių 500 litų išmokų tarybos nariams neketinama. Esą tai nėra dideli pinigai, nors per metus susidaro per 100 tūkst. litų. Nežadama keisti ir tarnybinių automobilių naudojimo tvarkos. Šiuo metu merui V.Braziui ir administracijos direktoriui Valdui Tumeliui sudarytos išskirtinės sąlygos pasiekti užmiestyje esančius namus. Reikalui esant tarnybinius automobilius jie nakčiai palieka prie namų.

„Važinėjau ir važinėsiu tarnybiniu automobiliu, kol taryba nuspręs kitaip“, – pareiškė V.Brazys. Jis tikino, kad net kasdien važinėdamas į atokiau esančią savo sodybą, neviršija nustatytų limitų – per mėnesį nuvažiuoja ne daugiau kaip 3500 kilometrų. V.Brazys ne visada automobilį vairuoja pats, kai kada prie jo vairo sėda savivaldybės administracijos vairuotojas – veža merą į Užkirčių kaimą ir atgal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius