Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 23

Taupusis Seimas negaili milijonų litų remontui

Naujuoju tautos gelbėtoju pasijutusio Seimo vadovo Arūno Valinsko skambūs žodžiai apie visuotinį taupymą ir investicijų stabdymą nenulėkė Dievui į ausį.
Istorinės kovo 11-osios salės Seime remontui skirta 3,5 mln. litų.
Istorinės Kovo 11-osios salės Seime remontui skirta 3,5 mln. litų. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Prieš kelias dienas iš Seimo tribūnos A.Valinskas didžiulėmis žirklėmis grasino visoms valstybės institucijoms, ragino skelbti moratoriumą investicinėms programoms, siūlė kurti specialią taupymo komisiją. Bet tuo pat metu šio politikos naujoko panosėje, tiksliau, po jo darbo kabinetu, prasidėjo remontas, iš biudžeto pareikalausiantis mažiausiai pusketvirto milijono litų, rašo „Lietuvos rytas“.

Po praėjusios savaitės riaušių Seimo valdininkai ėmė dejuoti, kad mitinguotojų padaryti nuostoliai viršys 200 tūkst. litų. Tačiau pinigų, pasirodo, yra ir kitiems darbams. Remontuotojai šeimininkauja neatpažįstamai pasikeitusioje istorinėje Kovo 11-osios salėje.

Ardomos lubos, išardytos ir tamsiomis medžiagomis užklotos buvusios Seimo narių darbo vietos, svečių, posėdžių prezidiumo ložės. Seimo valdininkai aiškina, kad istorinė salė ruošiama Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) parlamentinės asamblėjos sesijos renginiams, kurie Lietuvoje vyks šių metų vasarą.

Šio tarptautinio renginio finansavimo reikmėmis parlamento valdininkai dažniausiai teisina daugelį remonto darbų, automobilių, naujos įrangos arba baldų pirkimą. Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis „Lietuvos rytui“ teigė, kad salė iš pagrindų remontuojama suderinus su žinomais architektais Algimantu ir Vytautu Nasvyčiais.

Seimo valdininkas teigė, kad dabartinis remontas kainuos 3,5 mln. litų, jie šiam reikalui numatyti šių metų Seimo biudžete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius