Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 03

Taupymo planus kurpia ir gelbėtojai

Nors maudynių sezonas dar toli, pajūryje jau prasidėjo paplūdimiuose besidarbuosiančių gelbėtojų paieškos. Spaudžiant sunkmečiui Neringos bei Klaipėdos gelbėtojai žada kooperuotis ir mokytis šios profesijos subtilybių kartu.
Šiemet Neringoje planuojama suburti profesionalią gelbėtojų komandą.
Šiemet Neringoje planuojama suburti profesionalią gelbėtojų komandą. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Neringa Taupymas

Neringiškiai užsibrėžė šiam sezonui suburti patikimesnę ir stipresnę, nei anksčiau, komandą. Kaip „15min“ sakė kelerius metus šio kurorto paplūdimiuose dirbęs realybės šou „Gelbėtojų stotis“ nugalėtojas Martynas Alseika, jie tikisi surinkti mažiausiai penkiolikos profesionalių darbuotojų komandą.

Iškabinėję skelbimus Klaipėdos universitete, kolegijose, mokyklose, gelbėtojai jau sulaukė kelių darbu susidomėjusių vaikinų skambučių. „Merginos nesikreipė. Bet laukiame visų – svarbiausia, kad žmogus turėtų aštuoniolika metų“, – sakė dvidešimtmetis gelbėtojas.

Klaipėdos Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas teigė, jog taupymo sumetimais šiemet darbuotojų apmokymus bus bandoma organizuoti kartu su neringiškiais.

Greitu metu prasidės teorinės pamokos, o kiek atšilus – pratybos baseine bei prie jūros. „Prieš kelerius metus būdavo organizuojami tarptautiniai gelbėtojų apmokymai, atvažiuodavo instruktoriai iš Vokietijos. Tačiau dėl prasto finansavimo apmokymų kurį laiką nebebuvo. Gerai, kad kiekvienais metais sugrįždavo dirbti bent keli gelbėtojai, jau turintys šio darbo patirties – kiek galėdami jie pagelbėdavo paruošti naujokus“, – pasakojo M.Alseika.

Realybės šou nugalėtojas M.Alseika teigė ir pats šią vasarą vėl dirbsiąs paplūdimyje. „Gelbėtoju dirbu jau ketverius-penkerius metus. Tačiau pagrindiniu darbu to negaliu pavadinti, tik sezoniniu. Tačiau vasarą geresnio darbo ir neįsivaizduoju“, – tvirtino ilgametis gelbėtojas.

Klaipėdos Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas teigė, jog taupymo sumetimais šiemet darbuotojų apmokymus bus bandoma organizuoti kartu su neringiškiais. „Reikia kooperuotis, kai tokia ekonominė situacija“, – sakė vyras.

Kol kas tiksliai dar neaišku, kiek jo vadovaujamai viešajai įstaigai bus skiriama pinigų iš miesto biudžeto. „Kai vasario pabaigoje patvirtins biudžetą, tada ir pamatysime. Bet dabar viskam mažina išlaidas“, – ne itin optimistiškai samprotavo pašnekovas.

Anot jo, net ir gavus gaus mažiau lėšų, vargu ar bus įmanoma mažinti darbuotojų skaičių – juk Skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba privalo tinkamai užtikrinti poilsiautojų saugumą paplūdimiuose. Tačiau neatmetama galimybė, kad teks sumažinti saugomų paplūdimių teritorijas. „Kol kas dar nieko negaliu pasakyti. Pamatysime vasario pabaigoje“, – pridūrė gelbėtojų vadovas.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, uostamiestyje planuojama suburti apie 70-ies gelbėtojų komandą. Tiesa, šiais metais būsimų gelbėtojų bus bandoma žvalgytis ir kituose miestus. Tik kiek nerimaujama, kad keblumų gali sukelti nedideli atlyginimai. „Klaipėdiečiams patogiau dirbti tokį darbą, o iš kitur atvykusiems reikia ieškotis ir kur apsigyventi. Didelio uždarbio pasiūlyti negalime – vidutiniškai gelbėtojas gauna apie 800 Lt“, – teigė V.Urbonas.

Klaipėdos gelbėtojai šiam vasaros sezonui įsigijo daugiau technikos – arsenalą papildė du nauji vandens motociklai. Šiuo metu gelbėtojai iš viso turi 4 vandens motociklus, 3 katerius, 2 keturračius. „Techninė bazė yra paruošta. Ir jei prireiks, ji gali kompensuoti gyvąją jėgą“, – įsitikinęs Klaipėdos Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas V.Urbonas.

Norintieji tapti profesionaliais Neringos gelbėtojais gali kreiptis el. paštu martynas.alseika@gmail.com arba skambinti telefonu 866231155.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius