Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 18

Tauragėje – Kariuomenės ir visuomenės diena

Tauragėje šeštadienį vyko pagrindinis šiais metais Lietuvos kariuomenės renginys visuomenei – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės šventė.
Tauragėje – Kariuomenės ir visuomenės diena, kurioje dalyvauja Jonas Vytautas Žukas.
Tauragėje – Kariuomenės ir visuomenės diena, kurioje dalyvauja Jonas Vytautas Žukas. / srž. sp. Ievos Budzeikaitės nuotr.

Ta proga miesto centre esančiame Jono Viktoro Kalvano parke savo ginkluotę, karinę techniką ir įrangą visuomenei pristatė visų rūšių Lietuvos kariuomenės pajėgos, NATO priešakinių pajėgų bataliono kariai, taip pat su kariuomene bendradarbiaujančios nevyriausybinės organizacijos, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Be tvirto kariuomenės ryšio su visuomene, jos paramos, negalima planuoti efektyvios gynybos. Visuomenės pasitikėjimas kariuomene yra vienas jos stiprybės pamatinių akmenų, todėl ir aktyvios, pilietiškos visuomenės ir modernios, atviros kariuomenės dialogas yra būtinas mūsų valstybės saugumo garantas“, – sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Renginys prasidėjo iškilmingu vėliavų pakėlimu prie V. Kudirkai skirto paminklo, jį palydėjo NATO naikintuvų skrydis ir Garbės sargybos kuopos parodomoji programa.

Didžiausią ginkluotės ir karinės technikos kiekį į renginį atgabeno Sausumos pajėgos, jos pristatė visą pėstininkų ginkluotę – nuo pistoleto „Glock“ iki savaeigės 155 mm artilerijos haubicos „PzH2000”, taip pat karinę techniką – šarvuotus visureigius HMMWV, šarvuočius M113, sunkvežimius, kitą įrangą.

Karinės oro pajėgos demonstravo oro gynybos užduotims vykdyti naudojamą įrangą ir ginkluotę, o šalia parko esančiame stadione nusileido paieškos ir gelbėjimo užduotis vykdantis sraigtasparnis AS-365 „Dauphin“.

Šventės kulminacija tapo Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Žvalgybos kuopos karių surengta parodomoji karinė operacija – objekto šturmas.

„Tikiuosi, kad Tauragės gyventojams Lietuvos kariai nesukelia didelės nuostabos, nes mieste įsikūrusi Krašto apsaugos savanorių pajėgų kuopa, o kaimynystėje – Sakalinės kaime – dislokuotas Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas, tačiau esu tikras, kad tiek Lietuvos ir kitų NATO šalių karių, tiek šiuolaikinės karinės technikos ir ginklų Tauragėje dar nėra buvę“, – sakė kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Savo veiklą susirinkusiems taip pat pristatė karių rengimu užsiimantys daliniai, priklausantys Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybai, o įvairią su koviniu aprūpinimu susijusią įrangą ir transportą pademonstravo Logistikos valdybos padaliniams priklausantys kariai.

Šventėje dalyvavo ir Specialiųjų operacijų pajėgos, jos supažindino su ypatingo tikslumo karinėse operacijose naudojama ginkluote ir karine technika.

Kariuomenės ir visuomenės diena su pertraukomis rengiama nuo 1935 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius