-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 18

Tauragėje rinkimų komisijos narius tirs greitaisiais testais: norinčių nedaug

Pasibaigus Seimo rinkimų pirmajam turui, Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, kuriuo Tauragės rinkimų apygardos rinkimų komisijos nariai ir stebėtojai gali išsitirti greitaisiais testais dėl koronaviruso, jei to pageidauja.
Seimo rinkimai 2020, balsų skaičiavimas
Seimo rinkimai 2020, balsų skaičiavimas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tauragės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro vadovui Donatui Petrošiui pavesta pasirūpinti ištyrimo greitaisiais testais vykdymu. Pasak D.Petrošiaus, atliekant greitąjį testą imamas kraujas iš piršto ir lašinamas ant specialaus testo. Jei būtų gautas teigiamas atsakymas, tiriamas asmuo būtų nukreipiamas dar vienam tyrimui iš nosiaryklės, kuris galutinai patvirtintų ar paneigtų susirgimą COVID-19.

„Kai bus galutinai aišku, kiek yra norinčių išsitirti, tada nuspręsime, kur tai atlikti. Greičiausiai tam skirsime prie Pirminio sveikatos priežiūros centro esantį mobilųjį namelį. Švietimo įstaigų darbuotojai buvo tiriami ugdymo įstaigų patalpose, tačiau šiuo atveju turbūt tai nelabai įmanoma“, – kalbėjo medikas.

Pageidaujančiųjų išsitirti sąrašą sudaryti įpareigotas Tauragės visuomenės sveikatos biuras. Tauragės rinkimų apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Gintarė Rakauskienė patikslino, kad kol kas iš 230 Tauragės apygardoje dirbančių komisijos narių tik 24 panoro išsitirti greitaisiais testais.

„Tai Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu įtvirtinta galimybė norintiems išsitirti. Kol kas tik 24 tokį norą išreiškė, gal vėliau dar ne visi atsiliepė. Bet čia kiekvieno apsisprendimo reikalas, tai nėra privaloma“, – sakė G.Rakauskienė, pridurdama, kad kol kas norintieji tyrimams dar nebuvo pakviesti.

Naujienų portaluose daug diskutuojama apie greitųjų testų patikimumą. Sveikatos apsaugos ministerijos internetiniame puslapyje skelbiama, kad išsityrus greituoju testu ir gavus teigiamą atsakymą, asmuo privalo skambinti karštąja linija 1808 ir registruotis tyrimui mobiliajame punkte PGR tyrimui. Kol teigiamas greitojo testo atsakymas bus patvirtintas arba paneigtas PGR tyrimu, tol žmogus privalo izoliuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius