-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 26

Tauragės apskrityje tiriamas balsų pirkimas, Panevėžyje – neblaivi komisijos vadovė

Didelių rinkimų tvarkos pažeidimų per šiuos Seimo rinkimus nefiksuota, iš viso policija pradėjo devynis ikiteisminius tyrimus, pranešė generalinis policijos komisaras.
Balsavimas antrame Seimo rinkimų ture
Balsavimas antrame Seimo rinkimų ture / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Neregistruoti įvykiai ypatingos kažkokios svarbos. Tai rodo, kad mūsų bendradarbiavimas pasiteisina, ir reikia pasidžiaugti, kad mūsų piliečiai pagaliau supranta, kad savo teises reikia realizuoti teisėtų būdu“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė Renatas Požėla.

Jo duomenimis, per antrąjį Seimo rinkimų turą policija sulaukė 105 pranešimų dėl galimų rinkimų tvarkos pažeidimų.

„Per antrą turą pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Galimai buvo perkami rinkėjai Tauragės apskrityje ir bandymas apvogti Lukiškėse įrengtą išankstinio balsavimo punktą“, – sakė R.Požėla.

Per abu turus gauta 214 pranešimų, susijusių su galimais rinkimų pažeidimais.

„Per visą tą laikotarpį esame pradėję devynis ikiteisminius tyrimus. Keturi iš jų – dėl galimų rinkėjų teisių pažeidimų“, – tvirtino policijos vadovas.

Jis teigė, kad visi tyrimai dar atliekami, galutiniai procesiniai sprendimai nėra priimti.

R.Požėla taip pat pranešė, kad sekmadienį iš vienos rinkimų apylinkės Panevėžyje teko išprašyti neblaivią rinkimų komisijos pirmininkę.

„Vykstant balsų skaičiavimui, gavome informaciją, kad komisijos pirmininkė gali būti neblaivi ir trukdo skaičiuoti balsus. Mums patikrinus šią informaciją, radome apylinkėje pirmininkę, ji prisipažino vartojusi alkoholį, tačiau tikrintis blaivumą atsisakė“, – pasakojo policijos generalinis komisaras.

„Toliau aiškinantis situaciją, pasirodė, kad tos pačios dienos vakare, dar neužsidarius apylinkėms, ji buvo išprašyta iš minėtos apylinkės, tačiau vėl grįžo ir norėjo savo pareigą atlikti iki galo“, – sakė R.Požėla.

Informaciją apie šią pirmininkę policija perdavė Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Rinkimus stebinčios visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė savo ruožtu teigė, kad skundai dėl galimo rinkėjų balsų pirkimo praktiškai išnyko.

„Baltosios pirštinės“ susikūrė 2012 metais būtent Seimo rikimų metu dėl rinkėjų papirkinėjimo. Matome, kad ši sritis yra beveik neegzistuojanti Lietuvoje. Jeigu ir būna, tai gandų lygmenyje, tam tikrose Lietuvos savivaldybėse“, – tvirtino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius