Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 27 /2015 05 28

„Tauragės kurjeris“: Eligijau Masiuli, kada ištesėsite duotą pažadą?

Laikraščio „Tauragės kurjeris“ redakcija viešai kreipiasi į Liberalų sąjūdžio pirmininką Eligijų Masiulį ir primena jam netesėtus pažadus. Dar 2015 metų vasario mėnesį pažadėjęs priimti atsakingus sprendimus, politikas su visais savo pažadais dingo it į vandenį.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dar verdant savivaldos rinkimų maratonui, „Tauragės kurjeris“ rengė publikaciją apie kandidatą į Vilniaus miesto tarybos narius, liberalą Laimoną Jaką. Joje Tauragės rajono laikraštis pasakojo, kaip šio politiko vadovaujama Vilniuje veikianti bendrovė liko skolinga vieno Tauragės verslininko įmonei.

„Publikacijai pasirodžius viešumoje, Liberalų sąjūdžio narys L.Jakas kreipėsi į redakciją ir iškoneveikė straipsnį rengusią žurnalistę, pavadindamas ją „apsiš... melage“ ir pagrasindamas „Tauragės kurjerio“ žurnalistams teismais. Apsisvaidęs necenzūriniais žodžiais politikas rankų nenuleidžia – kelia Tauragės žiniasklaidai baudžiamąją bylą. Esą tai jis nukentėjo nuo Tauragės žiniasklaidos, o kreipinys „apsiš... melagė“, politiko nuomone, nėra necenzūrinis“, – rašo laikraščio „Tauragės kurjeris“ redaktorė Ramunė Ramanauskienė.

Nuotr. iš „Facebook“/Savo rinkiminiuose plakatuose Laimonas Jakas žada, kad „viskas bus gerai“
Nuotr. iš „Facebook“/Savo rinkiminiuose plakatuose Laimonas Jakas žada, kad „viskas bus gerai“

Į Vilniaus miesto tarybą L.Jakas nepateko. Rinkėjai jį „nubuksavo“ į gerokai žemesnę partijos rinkimų sąrašo vietą. Tačiau, „Tauragės kurjerio“ žiniomis, L.Jakas rankų nenuleis ir Vilniaus miesto tarybos mandato sieks per kitus rinkimus.

Po pokalbio su Vilniaus politiku L.Jaku „Tauragės kurjeris“ raštu kreipėsi į Liberalų sąjūdžio pirmininką Eligijų Masiulį. Jis redakcijai atsakė, kad partijos nario elgesys bus svarstomas partijos Etikos komisijos posėdyje: „Patvirtinu, kad Jūsų laišką gavau. Prašymą perduosiu svarstyti Partijos Etikos komisijai. Apie svarstymo rezultatus Jus informuosime. Su pagarba Eligijus Masiulis“, – 2015 m. vasario 23 d. „Tauragės kurjerio“ redakcijai rašo E.Masiulis.

„Deja, jau keletą mėnesių E.Masiulis į „Tauragės redakcijos“ siunčiamus laiškus neatsako ir apie jokį vykusį etikos komisijos posėdį neinformuoja. Nuoširdžiai tikime, kad savivaldos rinkimuose puikiai pasirodęs Liberalų sąjūdis ir toliau laikysis savo viešai rinkėjams duotų pažadų ir politinį darbą dirbs skaidriai ir viešai“, – rašo R.Ramanauskaitė.

Papildyta: Liberalų sąjūdžio pozicija

Ketvirtadienį, gegužės 28 d., 15min.lt redakciją pasiekė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atsakingojo sekretoriaus Raimondo Imbraso laiškas, kuriame rašoma:

„Informuojame, kad gegužės 27 d. Tauragės teismas nagrinėjo L.Jako privataus kaltinimo tvarka iškeltą bylą laikraščio „Tauragės kurjeris“ redaktorei Ramunei Ramanauskienei dėl šmeižto ir įžeidimo, pagal baudžiamojo kodekso 154 ir 155 straipsnį. Manome, kad bet kokie vieši komentarai teismo dieną šia tema gali būti vertintini, kaip spaudimas teismui. Todėl prieš pat pirmąjį teismo posėdį paskelbtą publikaciją: (https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/taurages-kurjeris-eligijau-masiuli-kada-istesesite-duota-pazada-56-505778) bei laikraščio „Tauragės kurjeris“ redaktorės veiksmus vertiname kaip neetišką naudojimąsi viešojo leidėjo išskirtine padėtimi. Gerbiame 15min.lt redakcijos darbą ir linkime toliau išlaikyti aukštus žurnalistikos standartus!

Taip pat informuojame, kad laikraščio „Tauragės kurjerio“ prašymas apsvarstyti L.Jako elgesį Liberalų sąjūdžio etikos komisijai yra perduotas, ir kaip „Tauragės kurjerio“ redaktorė teisingai supranta bei savo laiške Liberalų sąjūdžiui įvardina, šis prašymas yra svarstomas, o jį išnagrinėjus, laikraščio redaktorė bus informuota apie partijos etikos komisijos išvadas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius