-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 14

Tauragės merui metamas kontrabandos šešėlis

Tauragės rajono meras Robertas Piečia prabilo apie ketinimus trauktis iš pareigų. Jis sako tai darysiąs dėl asmeninių priežasčių. Tuo tarpu tauragiškiai šnibždasi, kad merą klampina kontrabanda.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Nedarbingumo pažymą turintis liberalcentristas R.Piečia antradienį atvyko į savivaldybę ir vicemerui socialdemokratui Pranui Petrošiui pranešė, kad dėl asmeninių priežasčių ketina apleisti mero kėdę, rašo „Lietuvos rytas“.

Liberalų ir centro partijos Tauragės skyriaus pirmininkė Irena Ričkuvienė teigė, kad R.Piečia  atsistatydinimo rašto neįteikė.

Tauragė ūžia, kad mero kėdė susvyravo, kai sausio 5 dieną Jatkančiuose (Tauragės r.) esančioje tarptautinių gabenimų įmonės „Baltijos trasa“ teritorijoje muitininkai aptiko tris krovininius automobilius, prikimštus nelegalių rūkalų. Sulaikytos kontrabandos vertė – 3,140 mln. litų.

Pareigūnai dviem paroms sulaikė „Baltijos trasos“ direktorių 50 metų Joną Butkų.

Pasklido kalbų, kad su šia kontrabanda gali būti susijęs meras R.Piečia ir jo devyniolikametis sūnus Marius. Esą aptiktos cigaretės galėjo būti pirktos už jų pinigus.

„Kebli situacija. Daugiau nieko nesakysiu“, – sakė Tauragės policijos viršininko pavaduotojas Eugenijus Motiekaitis, paprašytas patvirtinti arba paneigti šias kalbas.

Tauragės meras pastaruoju metu turi ir kitokių nemalonumų. Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis praėjusią savaitę gavo raštą, kuriame tvirtinama, kad neblaivus R.Piečia vairavo ir apdaužė tarnybinį automobilį.

Policija dėl šio fakto pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sausio 7 dieną Tauragės meras neatėjo į darbą. Jis pareiškė, kad iki sausio 18 dienos turi nedarbingumo pažymą, paskui atostogaus. Kitą savaitę R.Piečia su žmona ketina išvykti į užsienį slidinėti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius