Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26

Tauragės savivaldybė neberengs spaudos konferencijų – bendraus tik virtualiai

Tauragės rajono savivaldybės administracija praneša nuo šiol atsisakanti spaudos konferencijų. Mero Sigito Mičiulio pažadas jas rengti kas mėnesį, būti atviriems visuomenei ir žiniasklaidai nuėjo šuniui ant uodegos. Rajono vadovas duotą žodį staiga atsiėmė. Kodėl? Galbūt todėl, kad baiminamasi nepatogių klausimų?
Sigitas Mičiulis
Sigitas Mičiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rengti spaudos konferencijas rajono vadovas Sigitas Mičiulis buvo pažadėjęs kas mėnesį. Lygiai tą patį žadėjo ir metų pradžioje naujuoju mero atstovu spaudai pradėjęs dirbti Kęstutis Gabšys – esą spaudos konferencijos bus rengiamos kiekvieno mėnesio pradžioje, žurnalistai tiesiai rajono vadovams galės pateikti rūpimus klausimus, o šie pristatys per mėnesį nuveiktus darbus.

Tačiau iš Klaipėdos į Tauragę dirbti važinėdavęs mero patarėjas K.Gabšys ilgai Tauragėje neužsibuvo, jį netruko pakeisti, tiesa, kiek kitokiame amplua – liberalė Vytautė Čėsnaitė. Ji buvo įdarbinta mero padėjėja viešiesiems ryšiams.

Trečiadienį mero padėjėja V.Čėsnaitė „Tauragės kurjeriui“ atsiuntė laišką, kad savivaldybė nuo šiol spaudos konferencijų atsisako visai.

„Informuoju, jog nuo šiandien atsisakoma kas mėnesį organizuojamų spaudos konferencijų savivaldybėje. Aktualiausia informacija bus skelbiama kiekvieną savaitę Tauragės rajono savivaldybės Facebook profilyje, albume „savaitės naujienos“. Spaudos konferencijos bus organizuojamos pristatant pusmečio ar metų ataskaitas. Primenu, jog visada klausimus galite siųsti elektroniniu paštu, į juos mielai atsakysime“, – tokį laišką „Tauragės kurjerio“ redakcijai trečiadienį atsiuntė V.Čėsnaitė.

Spaudos konferencijas savo kadencijos metu – per pusantrų darbo metų mero S.Mičiulio komanda surengė vos kelias. Vienoje jų kiekvienai žiniasklaidos priemonei buvo leista užduoti tik po vieną klausimą.

Prisiskambinti merui S.Mičiuliui ir paklausti, kodėl atsisakoma akis į akį susitikti su žurnalistais, nepavyko. Tarnybiniu telefonu neatsiliepė ir šiuo metu savivaldybės administracijos direktorių pavaduojantis Vytautas Navickas. Pasikalbėti pavyko su vicemere Aušrine Norkiene. Paklausta, kodėl atsisakoma bent kartą per mėnesį akis į akį susitikti su žurnalistais, A.Norkienė atsakė nežinanti.

„Kiek žinau, rengti spaudos konferencijas kas mėnesį buvo žadėjęs pats meras. Pasiteirausiu, gal meras tokį sprendimą priėmė. Mes bendrai dėl šito nediskutavom“, – sakė vicemerė.

Kiek vėliau vicemerė pranešė neturėjusi galimybės pasikalbėti su meru, mat jis išvykęs. Spaudos atstovė V.Čėsnaitė ją informavusi, kad mero komanda nusprendė keisti bendravimo su žiniasklaida formatą.

„Spaudos atstovė dabar leis feisbuke naujienas svarbias ir bus galima visoms žiniasklaidos priemonėms jomis pasinaudoti“, – sakė A.Norkienė.

Jos teigimu, spaudos konferencijų rengimas nepasiteisino, esą jose skelbiamos naujienos paprastai jau būna pasenusios, o žurnalistai ir taip viską žino. Tokį sprendimą, vicemerės teigimu, priėmė mero komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius