Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 18

Tauragės vairuotojo poelgis sužavėjo tūkstančius žmonių

Tauragės autobusų parke dirbantis 32 metų Tadas Bronislovaitis per kelias dienas tapo socialinių tinklų žvaigžde, o jo poelgis sužavėjo tūkstančius žmonių. Tiesa, pats vairuotojas apie savo darbą kalba kukliai ir sako negalintis suprasti, kodėl žmonėms sukėlė tokią reakciją.
Tadas Bronislovaitis
Tadas Bronislovaitis

Istorija prasidėjo tada, kai Tauragės gyventoja Gražina Agapova savo socialinio tinklo paskyroje parašė apie T.Bronislovaitį. Tiesa, moteris jį nufotografavo, tačiau nežinojo nei jo vardo, nei pavardės.

Moterį sujaudino jauno vairuotojo elgesys. Kiekvieną kartą jis į autobusą padeda įlipti ir iš jo išlipti senjorams, paima jų krepšius ir sudeda juos į bagažo skyrių, o vėliau – pats išlipa ir atiduoda.

„Autobusai pastaraisiais metais kaip kišenės, vos telpame, o kai kurie keleiviai taip ir lieka „su nosimi“ laukti vietos į dar pusvalandžiu vėliau pravažiuojantį autobusą.

Taigi, autobusas mažas, o mes, senjorai, antradieniais su didžiausiomis terbomis važiuojantys iš kaimo į Tauragę ir atgal tokiu pat maršrutu namo, jau sunkiai betelpame, tiesiog vienas kitam taką autobuse užgriozdiname.

Tai ką jūs manote, mano minimas vairuotojas vos ne su kiekvienu senjoru „dirba atskirai“, terbeles sudeda (sukilnoja) į bagažinę, stotelėse jas išima, patogiai paduoda, išlaipina, ranką paduoda.

Dabar jau pripratau prie tokio jo elgesio, lyg ir norma tapo, o pirmais kartais net graudulys apimdavo matant jo širdies gerumą, jo neįprastai dorą elgesį. Labai norėčiau žinoti, ar Tauragės autobusų parko administracija žino, kokį turi šaunų žmogų? Ar jis vertinamas?

Labai norėčiau, kad šis jaunas žmogus neprarastų širdies šilumos, jautrumo ir nuovokumo. Dar nežinau, mielas jaunuoli, tavo vardo, bet nuoširdžiai tau linkiu –būk laimingas.

Tikiu, kad tavimi didžiuojasi tėvai, draugai ir kolektyvo nariai, kad tave kas nors pažįsta ir garsiai, gal netgi raštu, mums paviešins, kuo tu vardu“, – socialiniame tinkle rašė G.Agapova.

Tauragiškiai netruko paviešinti, jog šis vairuotojas – Tadas Bronislovaitis, o G.Agapovos įrašu pasidalino beveik 3 tūkstančiai žmonių, dar beveik 9 tūkst. paspaudė mygtuką „patinka“.

Su T.Bronislovaičiu 15min susitiko Tauragės autobusų stotyje, jam grįžus iš Vilniaus.

„Aš nesu pratęs prie tokio dėmesio“, – sakė 32 metų T.Bronislovaitis. Pasak vairuotojo, tauragiškės žinutę socialiniame tinkle pastebėjo ir jo vadovai.

Tauragės autobusų parke T.Bronislovaitis dirba nuo pernai vasaros. Įsidarbino čia maždaug po aštuonerių metų pertraukos, grįžęs po darbo Vokietijoje ir Norvegijoje, kur taip pat dirbo vairuotoju.

„Aš nesu verslus žmogus. Be to, pagalvojau, kad užteks pinigų tiek, kiek jų uždirbsiu čia. Tauragės autobusų parke esu dirbęs ir prieš emigraciją, mano mama – buvusi konduktorė, o kai kurie kolegos sako, kad šis darbas – mano pašaukimas“, – juokėsi vairuotojas.

Per dieną apie 400–500 kilometrų nuvažiuojantis T.Bronislovaitis sako, kad padeda kiekvienam, kuriam reikia – ne tik senjorams.

„Autobusas nėra didelis, tad su krepšiais įlipti sunku. Todėl paimu juos ir sudedu į bagažo skyrių, o vėliau – paduodu. Ir ranką, aišku, paduodu, kada reikia. Man taip dirbti pačiam yra paprasčiausiai sklandžiau ir greičiau.

Kiekvienas žmogus įlipa su savo nuotaika, kuri kartais būna gera, kartais – bloga. O išlipa, būna, tarsi geriausias draugas“, – kalbėjo T.Bronislovaitis.

G.Agapovos parašyta žinutė jį nustebino.

„Labai gražiai parašė. Nors nieko ypatingo juk aš nepadariau“, – šyptelėjo vairuotojas,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius