-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 02

Tauragės valdžia siūlo imti pavyzdį: dėžutės su reikmenimis – dovana visiems moksleiviams

Įžengę į klases 4 600 Tauragės rajono moksleivių bus maloniai nustebinti. Ant suolų jie ras dėžutes, o jose – visus būtiniausius reikmenis mokyklai. Tauragės rajono savivaldybė tam nepagailėjo 85 tūkstančių eurų. Jos atstovas sako, jog Lietuvoje itin trūksta dėmesio dirbančioms šeimoms, tad savivaldybė nusprendė parodyti tinkamą rūpestį.
Tauragės rajono savivaldybė moksleivius ir mokytojus aprūpino visomis būtinomis mokymosi priemonėmis.
Tauragės rajono savivaldybė moksleivius ir mokytojus aprūpino visomis būtinomis mokymosi priemonėmis. / M.Petraičio nuotr.

Ši idėja mokymosi reikmenimis aprūpinti moksleivius kilo Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktoriui Modestui Petraičiui, kuris pats yra keturių sūnų tėtis.

Prieš porą metų, kuomet tris vaikus jam reikėjo suruošti mokslo metų pradžiai jis pamena išleidęs 211 eurų pirkdamas kanceliarines priemones ir kuprines. Taip kilo idėja aprūpinti visas mokinių turinčias šeimas būtiniausiais mokymosi reikmenimis: pieštukais, flomasteriais, trintukais, guašu, aplankalais ir kitomis priemonėmis. Dėžutėse, priklausomai nuo klasės, yra apie 30 skirtingų kanceliarinių prekių.

„Taupant laiką, man kaip tėvui, gal būtų patogu tokius rinkinius nusipirkti, skirtus pirmokams, antrokams, negaišti laiko ieškant pieštuko, trintuko ir kitų prekių pagal sąrašą. Laikas brangus, tad tada ir kilo mintis, kad savivaldybė galėtų padaryti tokius krepšelius, nupirkti visas priemones ir juos paruošti, taip sutaupyti tėvų laiko ir lėšų, be to, savivaldybė pirkdama didelį kiekį jas gauna už visai kitas kainas“, – sakė M.Petraitis.

Asmeninio arch. nuotr./Modestas Petraitis
Asmeninio arch. nuotr./Modestas Petraitis

Pernai idėją pavyko įgyvendinti – dėžutėmis su kanceliarinėmis prekėmis buvo aprūpinti 1 400 viso rajono pradinukų. Rajone, skaičiuojama, yra apie dešimt mokyklų.

Šiemet savivaldybė nusprendė tokią dovaną įteikti visiems 1–12 klasių moksleiviams. Paruošta 4 600 komplektų, kuriuos moksleiviai jau pirmąją mokslo metų dieną parsineš į namus.

„Mes patys užsakėme atskirai dėžutes, jos skirtingo dizaino ir dydžių pradinukams, 5–8 ir 9–12 klasių moksleiviams. Paskelbėme viešą pirkimą, sudėliojome, kokių prekių reikia – nuo klijų iki sąsiuvinių. Dėžutėje yra apie 30 įvairių prekių, jas derinome su mokytojais. Pirkiniai atkeliauja į tam tikrą mokyklą ir mokytojai, kuriems esu dėkingas, supakuoja dėžutes. 4 600 komplektų savivaldybei kainavo 85 tūkstančius eurų, apie 20 eurų vienas komplektas. Pirmokams dėžutėse yra daugiau prekių, dvyliktokams mažiau. Bandžiau skaičiuoti, kad panašus rinkinys parduotuvėje atsieitų 30–40 eurų“, – pasakojo administracijos direktorius.

M.Petraičio nuotr./Tauragės rajono savivaldybė moksleivius ir mokytojus aprūpino visomis būtinomis mokymosi priemonėmis.
M.Petraičio nuotr./Tauragės rajono savivaldybė moksleivius ir mokytojus aprūpino visomis būtinomis mokymosi priemonėmis.

M.Petraitis sako, jog bendruomenė tokią savivaldybės iniciatyvą sutiko pozityviai, atsižvelgta ir į pasiūlymus. Šiemet pagausėjo flomasterių, guašo atspalvių.

„Labai svarbu, kad kažkas už tėvus pasirūpino, sutaupė jų laiko ir pinigų. Mes norime tiesiog parodyti dėmesį dirbančioms šeimoms. Tie, kurie gauna mažas pajamas, yra skiriamas valstybės krepšelis, gali nusipirkti kuprinę, sportinę aprangą, o dirbančioms šeimoms mažai dėmesio rodoma. Norisi, kad visi vaikai būtų lygūs, nebūtų išskirti“, – kalbėjo keturių sūnų tėvas, kurių mažiausias lanko darželį, o vyriausias antrąją gimnazijos klasę.

Paklaustas, ar Tauragės rajono savivaldybei toks sumanymas nėra didelė našta, M.Petraitis teigia, jog atsisakiusi vairuotojų savivaldybė per metus sutaupo 30 tūkstančių eurų, o pirkdama mobilaus ryšio paslaugas – dar 20 tūkstančių eurų.

„Savivaldybė galėjo šias lėšas nukreipti kitur, tai nėra dideli pinigai. Norime parodyti pavyzdį ir kitoms savivaldybėms, ir Švietimo ministerijai, kuri galėtų perimti tokią iniciatyvą“, – sakė M.Petraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius