Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 01

Tauragiškiai pasipiktinę: naujasis Zumpės takas jau apdergtas šunų ekskrementais

Nutirpus sniegui pasirodė šiukšlės. Ir ne tik popierėliai. Akį rėžia šunų ekskrementai. Skundų dėl to sulaukiama kasmet, tačiau šiemet prisidėjo dar viena teritorija: nauji takai prie Tauragės Zumpės tvenkinio Žalgirių mikrorajone.
Žmonės skundžiasi, kad naujasis Zumpės takas apdergtas šunų
Žmonės skundžiasi, kad naujasis Zumpės takas apdergtas šunų / „Tauragės kurjerio“ skaitytojos nuotr.

„Tauragės kurjerio“ redakcija sulaukė nevalyvų šunų augintojais neapsikentusios Žalgirių mikrorajono gyventojos skambučio. Moteris sakė, kad su drauge dažnai išeina pasivaikščioti nauju Zumpės taku, tačiau labai nemalonu, kad visur pridergta šunų.

„Ar už tai numatytos baudos šunų augintojams? Kiek nubausta tokių neatsakingų gyvūnų savininkų? Ar policijos pareigūnai pastebėję tokius pažeidimus imasi priemonių? Kaip užfiksuoti tokius pažeidimus ir informuoti policiją, nes pats perspėjęs gali sulaukti nemalonumų“, – sakė pensinio amžiaus tauragiškė.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė sako, kad už Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo bei kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus numatyta administracinė atsakomybė (šiame straipsnyje numatytos piniginės baudos nuo 30 iki 120 Eur, priklausomai nuo pažeidimo pobūdžio).

„Policijos pareigūnai patruliuodami fiksuoja pažeidėjus, kurie vienaip ar kitaip pažeidžia gyvūnų laikymo taisykles – netinkamai juos vedžioja, neužsega pavadėlių ar antsnukių, nesurenka ekskrementų. Pareigūnai kalbasi su gyventojais ir juos ragina susipažinti su gyvūnų laikymo ir vedžiojimo taisyklėmis, o už grubius pažeidimus surašo administracinės teisės pažeidimo protokolus. Šiemet jau registruoti 25 tokie atvejai“, – informavo G.Kęsminaitė.

Anot policijos atstovės, norint pranešti policijai, pavyzdžiui, apie žmones, kurie nesurenka savo augintinių ekskrementų, reikia turėti neginčytinų įrodymų. Policijai reikia pateikti filmuotą medžiagą, kurioje akivaizdžiai matyti, kad šuo priteršė, o įraše turi būti nesunku atpažinti šuns savininką. Kitais atvejais šuns augintojus sunku patraukti administracinėn atsakomybėn.

Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius, sulaukęs klausimo apie Gyvūnų laikymo Tauragės rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių pažeidimus, iškart suprato, apie kurią vietą eina kalba, esą ir seniūnija dėl šunų ekskrementais nusėtos teritorijos prie Zumpės sulaukė gyventojų skambučių. Seniūnas sako neturintis galimybių gaudyti tokius pažeidėjus. Tauragės rajono savivaldybėje nėra viešosios tvarkos skyriaus, kuris ir galėtų tuo užsiimti.

„Sustatysim įspėjamuosius ženklus. Dar vieną ekskrementų dėžutę įbetonuosim. Viena yra tako pradžioje. Tegul nesako, kad nėra kur išmesti. Čia kultūros reikalas. Noriu pasakyti šunų augintiniams: jei turite augintinį, ne tik šerti jį reikia, o ir susitvarkyti tai, kas lieka. Dabar visi – ir patys, kurie ten vedžioja šunis, pamatė, ką pridirbo“, – sakė V.Žilius ir pažadėjo, kad ši teritorija bus tvarkoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius