-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 22

Tautininkai kreipėsi į generalinę prokuratūrą dėl Gedimino stulpų ir tautinio jaunimo simbolio išniekinimo

Antradienį Tautininkų Sąjungos (TS) pirmininkas Gintaras Songaila ir Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas Julius Panka kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl organizacijos „Antifa Lietuva“ sausio 19 dieną surengtoje akcijoje prie Graikijos ambasados Vilniuje naudotų plakatų, kuriuose buvo išniekinti su nacionalsocializmu nieko bendra neturintys simboliai – Gediminaičių stulpai ir Lietuvių tautinės jaunimo sąjungos ženklas.
Gintaras Songaila
Gintaras Songaila / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Gediminaičių stulpus saugo Lietuvos Respublikos Valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymas, o atsakomybę dėl neapykantos kurstymo, niekinimo ir tyčiojimosi atvejų prieš atskiras asmenų grupes dėl  jų įsitikinimų  ar pažiūrų nustato Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 1 ir 2 dalys.

Pareiškėjai, Gintaras Songaila ir Julius Panka įsitikinę, kad Lietuvos teisėsaugos institucijos pagaliau privalo užkardyti tiek jau sistemingai besikartojantį tyčiojimąsi iš nacionalinių simbolių, o taip pat ir tyčiojimąsi iš asmenų ar jų grupių dėl jų pažiūrų.

Anot pareiškėjų, reikėtų pagaliau susimąstyti ir apie tai, kad teisėsaugos institucijos ir pačios turėtų reaguoti į tokius atvejus, o ne tik pagal piliečių prašymus.

„Jei valstybės institucijos nebegerbia savo valstybės, tai nebegerbia ir jos piliečių. Yra tiesioginis ryšys tarp valstybės institucijų požiūrio į valstybės simbolius ir kitas konstitucines vertybes bei jų požiūrio į pareigą rūpintis kiekvieno piliečio gerove“, – sakė Tautininkų sąjungos pirmininkas G.Songaila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius