-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10

Tautinių mažumų įstatymo svarstymas darsyk atidėtas

Ilgai į Seimo posėdžių darbotvarkę neįtrauktas, bet galiausiai pateiktas ir pradėtas svarstyti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos stumiamas Tautinių mažumų įstatymas kuriam laikui vėl gula į stalčių. Seimas buvo pradėjęs jį svarstyti antradienį ir ketino tęsti svarstymus ketvirtadienį, tačiau pritrūkus laiko rytiniame posėdyje to padaryti nepavyko, o vakare svarstymo netęsti Seimas nutarė balsuodamas. Seimui liko vienas žingsnis, kad būtų priimtas Tautinių mažumų įstatymo projektas. Pagal šį įstatymą būtų įteisintos dvikalbės lentelės, o tautinių mažumų gausiai gyvenamose savivaldybėse leista viešajame gyvenime vartoti ne tik lietuvių kalbą.
Dvikalbės lentelės Šalčininkuose
Dvikalbės lentelės Šalčininkuose

Už tai, kad ketvirtadienį Seimas tęstų darbus pagal Vakarinio posėdžio darbotvarkę, ir nebetęstų Tautinių mažumų įstatymo svarstymo bei nesiimtų Vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymo projektų pateikimo, balsavo 45 Seimo nariai. Už tai, kad Tautinių mažumų įstatymas būtų toliau svarstomas ketvirtadienį balsavo kiek mažiau – 43 parlamentarai.

Šie įstatymai yra įtraukti į Seimo kitos savaitės darbotvarkę, tačiau kitą savaitę baigiantis sesiją Seimas greičiausiai nespės įstatymų priimti per vieną savaitę, todėl paskutinis taškas dėl lenkams svarbių klausimų greičiausiai bus padėtas tik rudenį. 

Priėmus Tautinių mažumų įstatymą būtų įteisinamos dvikalbės lentelės ir nelietuvių kalbos vartojimas viešajame gyvenime tose savivaldybėse, kuriose gausiai gyvena tautinių mažumų atstovai.

Vardų ir pavardžių rašymo įstatymo projektai Seime yra įregistruoti du. Viename jų siūloma asmenvardžius originalo kalba lotyniškais rašmenimis leisti rašyti pirmame dokumento puslapyje. Kitame – antrame dokumento lape.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius