-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Teatras iš Rusijos seks pasakas

Klaipėdoje antradienį viešės Rusijos lėlių teatras „Lėlės ir žmonės“. Lietuvos žiūrovams teatras pristatys du spektaklius – pasaką vaikams „Namas ir nykštukas“ bei spektaklį visai šeimai „Golemas“.
Rusų teatras Klaipėdoje viešės antradienį.
Rusų teatras Klaipėdoje viešės antradienį. / Teatro nuotr.

Teatras „Lėlės ir žmonės“ gegužę švęs savo vienuoliktąjį gimtadienį. Teatro kolektyvo branduolį sudaro Maskvos teatro mokyklų ir universitetų absolventai. Teatro įkūrėja ir direktorė Olga Kirilova – profesionali architektė, dizainerė, iki teatro įkūrimo dirbusi dailininke Pamaskvės teatruose. Vyriausioji teatro „Lėlės ir žmonės“ režisierė  Žana Demichova – aktorė, režisierė ir dramaturgė. Jau pirmuosiuose spektakliuose ji konstatavo, kad jos teatras – tai teatras, kuris savo spektakliais padeda suaugusiesiems atsakyti į vaikų klausimus. Be to, „Lėlės ir žmonės“ – dramos teatras, kurio spektakliuose lėlės yra išraiškos priemonės. Šis teatras ne viename festivalyje yra pelnęs apdovanojimų.

Teatro repertuare yra 17 spektaklių – tai lėlių spektakliai, dramos bei „lėlės ir žmonės“ žanro spektakliai tiek įvairaus amžiaus vaikams, tiek suaugusiems.

Paslaptingas personažas Golemas

Teatro nuotr./Rusų teatras Klaipėdoje parodys du spektaklius – vieną vaikams, kitą visai šeimai.
Teatro nuotr./Rusų teatras Klaipėdoje parodys du spektaklius – vieną vaikams, kitą visai šeimai.

Vienas iš spektaklių, kuris bus pristatytas ir uostamiestyje, – „Golemas“. Jis pasakoja apie mitologinį žydų personažą, sukurtą iš molio dulkių, kad saugotų tautą nuo įvairiausių pavojų. Šio personažo sukūrimas skirtingu laiku ir skirtinguose miestuose priskiriamas daugeliui asmenų. Žinomiausias Golemas, pagal vieną iš versijų, yra sukurtas rabino Levio Prahoje. „Atgyti“ šis stabas galės tik tada, kai ant jo kaktos bus nupieštas „magiškas ženklas“. Golemas gerus darbus pradės daryti tik jei bus gerose rankose, kitaip jis elgsis priešingai.

Golemo istorija pasakojama jaunuolio Pinio meilės Rozai kontekste, o blogis įsikūnija grubiame ir įžūliame Mordechėjuje, pavergusiame Golemą. Žinoma, viskas baigiasi laimingai ir blogis nubaudžiamas. Atsižvelgiant į tai, kad veiksmas vyksta žydų miesto Berdičevo kvartalo gatvėse bei namuose, o vaidina Berdičevo miesto Didžiojo karališkojo teatro keliaujančių aktorių trupė, žadama, jog spektaklis bus kupinas žaismingo humoro ir dainų. Spektaklis vyksta rusų ir jidiš kalbomis.

Teatro spektakliai antradienį bus rodomi Klaipėdos koncertų salėje, vaikams – 13 val., o visai šeimai – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius