-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 24

Teatro dieną – geriausi spektakliai

Klaipėdos lėlių teatras kviečia drauge atšvęsti teatralų profesinę dieną ir pažiūrėti geriausius spektaklius.
Spektaklyje „Juoba“ pasakojama apie beribį žmogaus godumą.
Spektaklyje „Juoba“ pasakojama apie beribį žmogaus godumą. / Lėlių teatro nuotr.

Penktadienį publikai bus parodytas vienas geriausių ir ryškiausių Klaipėdos lėlių teatro spektaklių, itin palankiai įvertintas kritikų bei teatro žinovų – 5 dalių politinis vaidinimas suaugusiesiems „Juoba“, pagal Alfredo Jarry pjesę „Karalius Juoba“. 5 veiksmų politinis lėlių baletas suaugusiems „Juoba“ – tai groteskas, karnavalinis žaidimas oficialiųjų vertybių skutais, žmogaus ir istorijos nuvainikavimas.

Spektaklio siužetas labai paprastas – žmogus, sugundytas savo pačios, nužudo teisėtą karalių, sėdasi į sostą ir pagaliau pralaimi. Spektaklio taikinys nėra jokia konkreti šalis, istorinis luomas ar laikotarpis. Kiekvienas žmogus gali pamatyti save nelyginant kreivame ir tamsokame veidrodyje. Spektaklis turtingai prabyla vaizdų kalba: muzika, judesys, scenografija, lėlių teatro objektai, susijungia į bendrą visumą. Spektaklyje veikia teatriniai daiktai, kurie transformuojasi į personažus, virsta simboliais ir ima gyventi atskirą gyvenimą.

Šeštadienį teatre bus rodomas spektaklis patiems mažiausiems „Apapa“. Šis spektaklis – tai lietuvių liaudies tautosakos parafrazėmis paremtas lėlių vaidinimas kūdikiams ir mažiesiems. Spektaklis apie du jaunus tėvelius, kurie, susilaukę vaikelio, įvairiausiais būdais bando atspėti jo norus bei siekia vienas kitam įrodyti, kad yra geresnis kūdikio norų žinovas. Spektaklyje gausu žaidimų, kurie padeda pralinksminti mažylį, lavina dėmesį, koordinaciją, skatina žvitrumą, kelia teigiamas emocijas, linksmina, budriai nuteikia. Čia atsiskleidžia tėvų ir kūdikio santykis, kupinas nuoširdumo ir gerumo.

Spektaklis „Juoba“ bus rodomas penktadienį, 19 val., „Apapa“ – šeštadienį, 12 val. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius