-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 11

Teatro dovana įsimylėjėliams – B.M.Koltes pjesės interpretacija

Šv. Valentino dieną Kauno valstybiniame dramos teatre (KVDT) žiūrovai galės išvysti naują spektaklį – Bernard Marie Koltes „Sugrįžimas į dykumą“.
Spektaklyje narpliojamos žmogaus galimybės išgyventi vientisumą praradusiame, nuosmukį ir chaosą patyrusiame pasaulyje. Žmogus keliauja iš vienos teritorijos į kitą, kol sugrįžta į pradinį tašką – dykumą.
Spektaklyje narpliojamos žmogaus galimybės išgyventi vientisumą praradusiame, nuosmukį ir chaosą patyrusiame pasaulyje. Žmogus keliauja iš vienos teritorijos į kitą, kol sugrįžta į pradinį tašką – dykumą. / KVDT nuotr.

Vieno dažniausiai statomų šiuolaikinių XX a. 8-9 deš. prancūzų dramaturgų kūrinys sudomino režisierių Artūrą Areimą. Interpretuoti B.M.Koltes pjesę jis ėmėsi kartu su KVDT aktoriais.

„Sugrįžimas į dykumą“ yra B.M.Koltes (1948–1989) brandžiojo periodo pjesė. Spektaklio ašis – žmogus ir jo jausmai. Svarbiausias variklis – geismas. Jo vedami personažai perlipa sienas, žengia į jų įprastam pasauliui priešingas teritorijas ir stoja į akistatą bei mirtiną mūšį su „kitokiu“ savimi, aplinka.

Vaidinti originaliame spektaklyje režisierius pakvietė įvairių kartų KVDT aktorius. Ilgojoje salėje emocijų pliūpsnius, išgyvenimus ir situacijas, keičiančias įprastą suvokimą apie pasaulį, kurs Daiva Stubraitė, Dainius Svobonas, Tomas Erbrėderis, Giedrė Ramanauskaitė, Inga Mikutavičiūtė, Jūratė Onaitytė, Gintaras Adomaitis, Kęstutis Povilaitis, Vilhelmas Vaičekauskas, Ričardas Vitkaitis, Raimonda Šukytė, Gabrielė Aničaitė, Saulius Čiučelis ir Mantas Cegelskas.

Spektaklio muzika patikėta Ritai Mačiliūnaitei, o tai, kaip atrodys erdvė, rūpinosi Daumantas Ciunis bei pats režisierius. A.Areima perspėja, kad kurdamas šį spektaklį leido sau būti drąsiam. Todėl pjesė kai kuriuos gali šokiruoti, kitus – tiesiog suintriguoti. Beje, dramatišką kūrinį režisierius paskyrė savo tėvui.

Išvysti KVDT premjerą – spektaklį „Sugrįžimas į dykumą“ – bus galima vasario 14, 15 ir 20 dienomis Ilgojoje salėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius