-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 21

Technologijos šalies vadovams nesvetimos

Svarbiausiems Lietuvos pareigūnams kompiuteris ir telefonas nėra tik rašymo ar skambinimo priemonės. Tačiau naujausias technologijas jie dažniausiai naudoja tik darbo reikalais.
D.Grybauskaitė kompiuterį dažniausiai naudoja darbo reikalais.
D.Grybauskaitė kompiuterį dažniausiai naudoja darbo reikalais. / BFL nuotr.

„15min“ paprašė, kad Lietuvos prezidentė, premjeras ir Seimo pirmininkė atsakytų į kelis klausimus, kokią įtaką jų gyvenime turi naujosios technologijos.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė turi du nešiojamuosius kompiuterius: vieną darbo kabinete prezidentūroje, dar vieną – rezidencijoje Turniškėse. „Prezidentė kompiuteriu rašo tekstus, elektroninius laiškus, internete skaito spaudą, ieško kitokios informacijos“, – „15min“ teigė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys ir pridūrė, jog šalies vadovė seka savo „Facebook“ profilį, o kartais ir pati jame rašo savo mintis, papildydama komandos pateikiamą informaciją.

Anot L.Balsio, kai neturi galimybės prisėsti prie kompiuterio, prezidentė naudoja savo išmanųjį mobilųjį telefoną. Juo D.Grybauskaitė ne tik skambina, bet ir rašo SMS žinutes, skaito naujienas internete, tikrina darbotvarkę.

Premjeras Andrius Kubilius taip pat naudoja du kompiuterius: stacionarų „valdišką“ bei šeimos kompiuterį namuose.

Prezidentė kompiuteriu rašo tekstus, elektroninius laiškus, internete skaito spaudą, ieško kitokios informacijos, – sakė L.Balsys.„Kompiuteriu naudojuosi daugiausia darbo reikalais, rinkdamas įvairią informaciją, statistinius duomenis. Namuose taip pat kartais prisėdu prie šeimos kompiuterio – daugiausiai gauti žinių ir skaityti bei rašyti laiškus. Laiko prie kompiuterio praleidžiu tiek, kiek būtina svarbiausiai informacijai gauti, elektroniniam paštą patikrinti“, – A.Kubiliaus žodžius „15min“ perdavė Ministro pirmininko tarnybos Visuomenės informavimo departamento direktorius Ridas Jasiulionis.

Premjeras naujienas ir informaciją internete taip pat skaito mobiliuoju telefonu.

Tačiau pramogoms naujųjų technologijų A.Kubilius nenaudoja: „Muzikos mieliau klausausi gyvai, dažniausiai tai būna žmonos rekomenduota klasika. O namuose, mano pageidavimu, kartais skamba jaunystės dainos – pvz., V.Kernagis ar „The Beatles“.

Anksčiau A.Kubilius rašė interneto dienoraštį adresu Kubilius.lt, tačiau jame naujų įrašų nebuvo jau beveik metus. Vis dėlto premjeras teigia savo erdvės internete neužmiršęs ir užsiminė, jog tinklaraštis gali prabusti jau šią žiemą.

„Braliukai“ neatsilieka

Klausimus apie kompiuterio bei telefono naudojimą „15min“ nusiuntė ir Latvijos bei Estijos prezidentams.

Latvijos prezidento Valdžio Zatlero atstovė spaudai Ilzė Rassa nurodė, jog įtemptoje darbotvarkėje radęs laisvą minutę jis prisėda prie kompiuterio, kad peržiūrėtų Latvijos ir pasaulio naujienas, diskusijas internete.

Su kitų šalių aukštais pareigūnais V.Zatleras dažniausiai bendrauja laidiniu telefonu darbe, tačiau turi ir mobilųjį telefoną, jį naudoja, kai būna išvykęs.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas savąjį „MacBook“ taip pat naudoja kasdien „kuo įvairiausiems darbams“. Kaip ir D.Grybauskaitė, Estijos prezidentas turi profilį „Facebook“ ir nuolat jį seka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius