Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 23

Teisėjai patvirtino: etikos sargai Spėčiui pirtį užkūrė pelnytai! (atnaujinta 15.30 val.)

Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados apie buvusį LEO LT valdybos narį Saulių Spėčių buvo teisingos.
Saulius Spėčius
Saulius Spėčius / BFL nuotr.

Teisme S.Spėčius buvo nutaręs ieškoti teisybės po to, kai VTEK apšaukė jį tarnybinės etikos pažeidėju. Etikos sargų manymu, S.Spėčius buvo supainiojęs privačius ir viešuosius interesus, kai vos palikęs valstybės tarnybą įsidarbino bendrovės LEO LT valdyboje.

Pagal įstatymus buvęs valstybės tarnautojas metus negali įsidarbinti bendrovėje, su kurios veikla jo valdiška tarnyba buvo tiesiogiai susijusi.

Išplatintame teismo pranešime teigiama: „Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad VTEK 2008-10-09 sprendime pagrįstai nustatė, kad S.Spėčius pažeidė įstatymo 18 str. reikalavimus.“

Anot teismo, etikos sargai įstatymo nuostatas aiškino ir taikė tinkamai, pareiškėjo veiksmus įvertino visapusiškai ir objektyviai išnagrinėjusi visas reikšmingas aplinkybes. Todėl naikinti VTEK sprendimą šioje dalyje nėra pagrindo. Teismas nustatė, kad S.Spėčiaus veiksmai, kai jis, pasitraukęs iš premjero patarėjo pareigų, 2008-05-20 davė sutikimą ir tą pačią dieną buvo išrinktas bendrovės LEO LT valdybos nariu, neabejotinai atitinka Įstatymo 18 str. numatytų draudimų turinį.

Vienintelė paguoda S.Spėčiui: teismas panaikino VTEK sprendimo dalį, kuria nuspręsta įpareigoti jį metus laikytis Viešųjų ir privačių interesų derininio valstybės tarnyboje įstatymo 20 str. nustatytų apribojimų (Asmuo, nustojęs eiti pareigas valstybinėje tarnyboje, vienerius metus negali atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims toje institucijoje, kurioje jis paskutinius metus dirbo bei negali atstovauti kitose valstybės ar savivaldybių institucijose tais klausimais, kurie buvo priskirti jo tarnybinėms funkcijoms).

Penktadienį išgirstą jam nepalankų sprendimą buvęs valstybės tarnautojas, vėliau vis dėlto pasitraukęs  iš LEO LT valdybos, dar galės apskųsti Vyriausiajam administraciniam teismui.

Beje, išėjęs iš LEO LT S.Spėčius gatvių nešlavė – jam iškart skirtas antrinės LEO LT įmonės Tarptautinių jungčių kompanijos boso postas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius