Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 15

Teisėjų etikos ir drausmės komisija iškėlė drausmės bylą teisėjui Rimantui Grigui

Vakar Nacionalinėje teismų administracijoje vykusiame Teisėjų etikos ir drausmės komisijos (TEDK) posėdyje buvo svarstomi teikimai dėl drausmės bylų iškėlimo aštuoniems teisėjams. Drausmės byla iškelta Kauno miesto apylinkės teismo teisėjui R. Grigui.
Teisingumas
Teisingumas / 123rf.com

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjos R. Eltermanienės ir Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjo D. Kurpavičiaus veiksmuose TDEK konstatavo nežymių etikos pažeidimų, tačiau atsisakyta iškelti drausmės bylas, o apsiribota teisėjų svarstymu.

Teikimą iškelti drausmės bylą Kauno miesto apylinkės teismo teisėjui R. Grigui, TEDK pateikė Kauno miesto apylinkės teismo pirmininkas M. Šimonis. Teismo pirmininko teikime nurodoma, jog teisėjas R. Grigas beveik mėnesį uždelsė perduodamas Kauno apygardos teismui baudžiamąją bylą su nuteistojo E. R. apeliaciniu skundu. Teikime taip pat pažymima, jog 2010 m. Kauno miesto apylinkės teismo bei Kauno apygardos teismo atliktų patikrinimų metu nustatyta ir daugiau šio teisėjo analogiškų pradelsimo atvejų. TEDK priimdama sprendimą iškelti drausmės bylą vadovavosi ir tuo, jog teisėjas A. Grigas anksčiau jau buvo svarstytas dėl panašių pažeidimų.

„Išnagrinėję komisijai pateiktą medžiagą nustatėme, jog be rimtų priežasčių pavėluotai perduodamas bylą su apeliaciniu skundu teisėjas neatsakingai, aplaidžiai atliko savo pareigas nesilaikydamas Teisėjų etikos kodekse įtvirtinto pareigingumo principo. Vadovaujantis šiuo principu, teisėjas privalo nepažeisti įstatymų ir kitų teisės aktų, savo pareigas atlikti nepriekaištingai, laiku, profesionaliai ir  dalykiškai, nevilkinti proceso“, – teigė TDEK pirmininkas Algis Norkūnas.

Išnagrinėjusi kitus skundus dėl teisėjų veiksmų, TEDK nusprendė, jog jie daugiausiai buvo susiję su procesine teisėjų veikla, tokia kaip bylos atidėjimo ar procesinio dokumento pagrįstumas, įrodymų rinkimo ir vertinimo taisyklių laikymasis, įstatymų aiškinimas ir taikymas. Teisėjų procesinė veikla neįeina į TDEK kompetenciją, todėl jos netiriama ir nevertinama.

Teikimo dėl Vilniaus apygardos teismo pirmininko A. Šumsko veiksmų nagrinėjimas atidėtas. Pareiškėjo J. Junevič prašymu nuo teikimo nagrinėjimo nusišalinus dviem TEDK nariams, nesusidarė TDEK sprendimams priimti reikalingas kvorumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius