-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 03

Teisėjų etikos ir drausmės komisija vėl atidėjo N.Venckienės elgesio svarstymą

Teisėjų etikos ir drausmės komisija trečiadienį jau antrą kartą atidėjo Kauno apygardos teismo teisėjos, pavasarį negyvo rasto Drąsiaus Kedžio sesers Neringos Venckienės elgesio svarstymą.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimas atidėti Laimutės Stankūnaitės prašymą buvo priimtas, nes du komisijos nariai nusišalino, o kiti du nariai nedalyvavo posėdyje dėl ligos, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nuostatai numato, kad posėdis laikomas teisėtu, kai jame dalyvauja ne mažiau kaip pusė komisijos narių, taigi svarstyti N.Venckienės klausimo dėl nepakankamo narių skaičiaus komisija negalėjo.

Atidėtas buvo ir Panevėžio apygardos teismo teisėjo Rimanto Savicko klausimo nagrinėjimas. Jis komisijai pranešė negalįs dalyvauti posėdyje dėl ligos.

Dėl N.Venckienės į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją besikreipusi L.Stankūnaitė prašo jos dukters laikinajai globėjai iškelti drausmės bylą dėl teismo sprendimo nevykdymo. Mažametės motinos nuomone, teisėja pažeidė Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, kuria buvo įpareigota užtikrinti, kad mergaitės atvaizdas nebus naudojamas spaudos publikacijose, ji nebus kalbinama televizijos reportažuose.

Dėl teisėjo R. Savicko skundą pateikė Generalinė prokuratūra. Prokuratūra yra gavusi Seimo sutikimą teisėjo R. Savicko atžvilgiu vykdyti baudžiamąjį persekiojimą dėl galimo jo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Pasak prokurorų, teisėjui turi būti taikoma drausminė atsakomybė, kadangi ikiteisminio tyrimo metu gauta pakankamai duomenų, liudijančių teisėjo profesijai keliamų reikalavimų neatitinkantį R.Savicko elgesį.

Nemalonumų dėl teisėjo etikos turi ir R.Savicko sutuoktinė, Panevėžio apygardos administracinio teismo teisėja Vaiva Savickienė. Drasumės byla moteriai iškleta, nes ji paprašė teismo posėdžių sekretorės Virginijos Jacevičienės paslaugos – paklausti, ar gydytoja dirbanti jos sesuo Danutė Navickienė negalėtų išduoti nedarbingumo pažymėjimo teisėjos dukrai Justei Savickaitei.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius