-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 26

Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nariu tapo teisininkas Algimantas Čepas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją skiria teisininką Algimantą Čepą.
Teisėjai
Teisėjai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Teisininko išsilavinimą ir ilgametę profesinę patirtį turintis A. Čepas dirba Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, taip pat yra Lietuvos švietimo tarybos narys, Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso priežiūros komiteto narys, viešosios įstaigos Vilniaus pažangių studijų instituto direktorius.

A. Čepas yra dirbęs Lietuvos teisės instituto direktoriumi, taip pat buvo „Transparency International" Lietuvos skyriaus valdybos pirmininku, Europos Tarybos valstybių grupės prieš korupciją ekspertu.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija sprendžia drausmės bylų teisėjams iškėlimo klausimus. Ši komisija sudaroma iš 7 narių - 2 kandidatus skiria Respublikos Prezidentas, 1 kandidatą - Seimo pirmininkas, 4 kandidatus - Teisėjų taryba. Respublikos Prezidentas ir Seimo Pirmininkas šios komisijos nariais skiria visuomenės atstovus.

Prezidentė į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją jau yra paskyrusi buvusią Konstitucinio Teismo teisėją Teodorą Staugaitienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius