-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 17

Teisėjų garbės teismas atidėjo Vaivos Savickienės drausmės bylos nagrinėjimą

Penktadienį Teisėjų garbės teismas susirinko nagrinėti Panevėžio apygardos administracinio teismo teisėjai Vaivai Savickienei Teisėjų etikos ir drausmės komisijos iškeltą drausmės bylą. Tačiau bylos nagrinėjimą nuspręsta atidėti, kol paaiškės Respublikos Prezidentės inicijuoto proceso baigtis.
Teisėjai
Teisėjai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, šalies vadovė š.m. liepos 28 d. pasirašė dekretą, kuriuo prašo Teisėjų tarybos patarimo dėl V.Savickienės atleidimo iš Panevėžio apygardos administracinio teismo teisėjo pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą. Teisėjų taryba šį klausimą nagrinės rugsėjo 24 d. vyksiančiame posėdyje.

Iki šiol klausimo svarstymas Teisėjų tarybos posėdžiuose buvo atidėtas dėl teisėjos atostogų ir ligos. Teisėjų tarybos darbo reglamentas nustato, kad svarstant klausimus dėl patarimo Prezidentui paskirti, paaukštinti, perkelti ir atleisti teisėjus iš pareigų, privalo dalyvauti asmuo, kurį ketinama skirti teisėju, paaukštinti, perkelti iš vieno teismo į kitą, atleisti iš pareigų ar kuriam ketinama pratęsti įgaliojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius