Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

Teisėjų taryba dėl V.Paškevičiaus atleidimo spręs po savaitės

Teisėjų taryba dėl dukart per pastarąjį mėnesį neblaivaus vairavusio teisėjo Valerijaus Paškevičiaus atleidimo spręs spalio 28 dieną.
Bylą nagrinėjantis teisėjas
Valerijus Paškevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes atnaujinsime svarstymą ir spręsime klausimą dėl jo atleidimo“, – BNS sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.

Vilniaus apylinkės teismo teisėjo vairuojamas automobilis trečiadienį susidūrė su kitu automobiliu Vilniuje, Šilo ir Viršupio gatvių sankryžoje. Teisėjui nustatytas 1 promilės girtumas.

Be to, šių metų rugsėjo 25 dieną V.Paškevičiui Naujojoje Vilnioje vairuojant buvo nustatytas 1,86 promilės girtumas. Kitą dieną po to prezidentė Dalia Grybauskaitė kreipėsi į Teisėjų tarybą, siūlydama atleisti teisėją, tačiau taryba sprendimą atidėjo, aiškindama, kad jis gali būti vertinamas kaip poveikis administracinę bylą dėl V.Paškevičiaus nagrinėsiančiam teisėjui.

Pats E.Laužikas sako besilaikantis nuomonės, kad V.Paškevičius turėjo būti atleistas dar prieš mėnesį.

Pats E.Laužikas sako besilaikantis nuomonės, kad V.Paškevičius turėjo būti atleistas dar prieš mėnesį.

„Mano asmenine nuomone, tai yra blogai. Ką jis dabar, važinės, lauksime, kol jis dar žmogų suvažinės, ar ką? Tai yra pati didžiausia mūsų teismų sistemos gėda, kad tokie žmonės dirba ir tokiais poelgiais tikrai žemina“, – sakė Teisėjų tarybos pirmininkas.

„Aš sau galiu prisiimti atsakomybę, kad šito klausimo neišsprendėme iš karto, bet pas mus yra balsavimas, kolegos turėjo kitokią nuomonę ir čia nieko nepadarysi. Tačiau aš pats šituo klausimu esu nusiteikęs visiškai rimtai“, – pridūrė jis.

E.Laužikas tvirtino, kad V.Paškevičiaus atveju tikrai nebuvo būtina laukti teismo sprendimo, turint omenyje, kad dėl vairavimo išgėrus jis prisipažino.

„Čia ne tas svarbu. Jis gi pats pas pirmininkę atėjęs prisipažino, kad vairavo neblaivus ir parašė pareiškimą išeiti“, – kalbėjo teisininkas.

Teismas, turintis nagrinėti administracinę bylą dėl V.Paškevičiaus pažeidimo, kai jis neblaivus prie vairo buvo sustabdytas rugsėjį, yra nutaręs kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši inicijuotų kreipimąsi į Seimą dėl sutikimo suvaržyti teisėjo laisvę.

Teisėjui rugsėjį buvo surašytas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 straipsnio 4 dalį. Įstatymas už tai numato baudą nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų, arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėja Vaida Sinkevičienė posėdyje šią savaitę paskelbė, jog V.Paškevičiui gresiant laisvės suvaržymui, būtina gauti Seimo sutikimą prieš pradedant svarstyti jo bylą.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienio rytą dar nebuvo gavusi teismo kreipimosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius