Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Teisėjų taryba patarė teisėjus Arnoldą Šukaitį ir Rimantą Savicką atleisti iš pareigų

Penktadienį Teisėjų taryba vienbalsiai patarė šalies vadovei atleisti iš pareigų Panevėžio apygardos teismo teisėjus Arnoldą Šukaitį ir Rimantą Savicką (R.Savicko įgaliojimai šiuo metu sustabdyti) už teisėjo vardą žeminančius poelgius.
Teisėjas
Teisėjas / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Teisėjų taryba

Kaip rašoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime, prezidentės teigimu,  teisėjai savo darbe painiojo viešuosius ir privačius interesus, padarė kitus ženklius Teisėjų etikos kodekso pažeidimus. Pasak šalies vadovės, A.Šukaičio ir R.Savicko elgesys yra nesuderinamas su teisėjo pareigomis, diskredituoja teismus ir griauna Lietuvos piliečių pasitikėjimą šalies teisine sistema.

Primintina, jog Teisėjų etikos ir drausmės komisija  (TEDK)  teisėjui A.Šukaičiui iškėlė drausmės bylą  išnagrinėjus Generalinės prokuratūros ir Seimo nario Petro Luomano teikimus.  Generalinė prokuratūra savo teikime nurodė, kad teisėjas A.Šukaitis pažįstamam asmeniui padėdamas surašyti procesinį dokumentą teismo nagrinėjamoje byloje pažeidė Teisėjų etikos ir drausmės kodeksą, o Seimo narys P.Luomanas TEDK apskundė teisėjo elgesį Seime sprendžiant teisėjo imuniteto panaikinimo klausimą.

Teisėjas A.Šukaitis savo pasisakymu Seime leido suprasti, jog neprieštarauja būti apklausiamas ikiteisminio tyrimo metu kaip liudytojas teisėjui R.Savickui iškeltoje baudžiamojoje byloje, tačiau vėliau duoti parodymus atsisakė.  TEDK  konstatavo, kad minėto pobūdžio pagalba proceso dalyviams yra netinkamas veiksmas ir vertintinas kaip turintis etikos pažeidimo požymių, o elgesį, kai viešai įsipareigota duoti liudytojo parodymus baudžiamojoje byloje, o vėliau pažadas neįvykdytas, TEDK įvertino kaip netinkamą etikos požiūriu. 

Teisėjas A.Šukaitis neapdairiai tęsė draugiškus santykius su asmenimis, draugystė su kuriais kėlė viešų ir privačių interesų konfliktą. Drausmės byla Panevėžio apygardos teismo teisėjui R.Savickui buvo iškelta pagal Generalinės prokuratūros teikimą. TEDK konstatavo, jog teisėjo R.Savicko veiksmuose yra Teisėjų etikos kodekso pažeidimų požymių: jis darbo kabinete bendravo su asmeniškai pažįstamais asmenimis, kurių skyrimo bankroto administratoriais klausimus, taip pat kitus jų procesinius prašymus vėliau sprendė bankroto bylose; iš minėtų asmenų neatlygintinai kelis kartus priėmė materialinę vertę turinčių daiktų; TEDK taip pat yra konstatavusi, jog teisėjas R.Savickas kreipėsi į bendrosios praktikos gydytoją su prašymu išrašyti jo dukrai, kuri tuo metu nesirgo, nedarbingumo pažymėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius