Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Teisėjų taryba pritarė, kad Vytautas Zelianka ir Gediminas Sagatys taptų Aukščiausiojo teismo teisėjais

Penktadienį Teisėjų taryba pritarė, kad Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjais taptų šiuo metu Vilniaus apygardos teismo pirmininko pareigas einantis Vytautas Zelianka ir advokatas, socialinių mokslų teisės srities daktaras Gediminas Sagatys.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Teisėjų taryba šiems kandidatams pritarė vienbalsiai, pranešė Nacionalinė teismų administracija (NTA).

Minėtas kandidatūras LAT pirmininkas pasiūlė prezidentei, ši kreipėsi patarimo į Teisėjų tarybą. Gavusi Teisėjų tarybos pritarimą, prezidentė kandidatus į LAT teiks svarstyti Seimui.

Jie būtų skiriami vietoj vasarą mirusio LAT teisėjo Česlovo Jokūbausko ir sausį į pensiją išeinančio teisėjo Juozo Šerkšno.

Pagal Teismų įstatymą, Aukščiausiojo Teismo teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu. Kandidatūras į LAT teisėjus prezidentui parenka ir pasiūlo Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, tačiau šis siūlymas prezidento nesaisto.

Penktadienio posėdyje Teisėtų taryba taip pat pritarė prezidentės Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjos Dalios Višinskienės laikinam perkėlimui į Lietuvos apeliacinį teismą. Teisėjos perkėlimo poreikis susijęs su Lietuvos apeliacinio teismo darbo krūviu ir ilga bylų nagrinėjimo trukme, pažymi NTA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius