-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Teisėjų taryba ragina teismus taupyti

Šalyje susiklosčiusi ekonominė ir finansinė padėtis paskatino Teisėjų tarybą kreiptis į teismus su prašymu itin efektyviai naudoti jiems skirtas lėšas.
Plaktukas
Teisėjo plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Anot Teisėjų tarybos, valstybės institucijų, įskaitant teismus, sąmoningumas ir maksimaliai racionalus joms skirtų asignavimų valdymas gali prisidėti prie Vyriausybės pastangų užtikrinti stabilumą šalyje ir visuomenės gyvenime, teigia Nacionalinė teismų administracija.

Savo kreipimesi Teisėjų taryba pateikė siūlymus, kaip teismai galėtų kuo racionaliau panaudoti jiems skirtas lėšas. Taryba rekomendavo teismams atsisakyti neprioritetinių komandiruočių, ekonomiškai naudoti kanceliarines ir kitas prekes, taupiai naudoti elektros ir šilumos energiją, iki būtino minimumo sumažinti išlaidas už ryšių paslaugas, transporto ir reprezentacines išlaidas. Taip pat pasiūlyta išanalizuoti darbuotojų darbo krūvius ir atsisakyti mažiausią darbo krūvį turinčių pareigybių, jų funkcijas perduodant vykdyti kitiems darbuotojams; įvertinti aptarnaujančio personalo (valytojai, kiemsargiai, įv. darbininkai, vairuotojai ir kt.) poreikį ir atsisakyti aptarnaujančio personalo, vietoje jo perkant analogiško pobūdžio paslaugas, arba aptarnaujančiam personalui nustatyti darbo laiką – ne visą darbo dieną.

Teisėjų taryba kartu paragino teismus, nepaisant šiuo metu vykstančių negatyvių ekonomikos procesų, dėti visas pastangas, kad būtų užtikrintas tinkamas teisingumo vykdymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius