-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjų taryba spręs dėl Kauno teisėjos V. Jegorovienės įgaliojimų stabdymo

Teisėjų taryba pirmadienį neeiliniame posėdyje spręs Kauno apylinkės teismo teisėjos Vidos Jegorovienės įgaliojimų sustabdymo klausimą.
Nacionalinė teismų administracija
Nacionalinė teismų administracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teismo pirmininkas Arūnas Purvainis prašo stabdyti teisėjos įgaliojimus V.Jegorovienei, kuriai už drausmės pažeidimus skirti du papeikimai, šiuo metu iškelta trečia drausmės byla.

A.Purvainis prašymą Teisėjų tarybai surengti neeilinį posėdį pateikė kovo 7 dieną. Šį klausimą buvo numatyta spręsti praėjusį ketvirtadienį, tačiau posėdis perkeltas.

Kaip praėjusią savaitę BNS perduotame komentare nurodė A.Purvainis, prašymą jis teikė atsižvelgdamas į tai, kad V.Jegorovienės elgesys po lapkričio 10 dieną iškeltos trečios drausmės bylos „ne tik nepasikeitė ir negerėjo, tačiau tik dar blogėjo ir blogėja“.

A.Purvainio teigimu, dėl V.Jegorovienės veiklos nuolat gaunami procesų šalių, jų gynėjų, posėdžių sekretorių, kitų institucijų, notarų skundai.

„Turime atvejų, kai bylos nėra nagrinėjamos, o vilkinamos, jose aiškinamos nesusijusios aplinkybės, yra ir atvejų, kai teisėja ima naikinti anksčiau priimtus ir jau įsiteisėjusius sprendimus. Pastaruoju metu stebima tendencija, jog skundų daugėja, maža to, į priėmimą ateina vis daugiau pareiškėjų su žodiniais nusiskundimais dėl šios teisėjos elgesio“, – teigė Kauno apylinkės teismo pirmininkas.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija dėl pasikartojančio nederamo elgesio pernai lapkritį V.Jegorovienei iškėlė trečią drausmės bylą ir pasiūlė inicijuoti procedūras neatidėliotinam teisėjos sveikatos tikrinimui atlikti.

Kaip tuomet pranešė Nacionalinė teismų administracija, komisija konstatavo, kad V.Jegorovienė darbinėje aplinkoje bendraudama su personalu nesilaikė teisėjų etikos reikalavimų: buvo nekorektiška, kaltino teismo darbuotojus ir kitus asmenis nepagrįstais dalykais, toks elgesys nebuvo vienkartinis.

Kovo pradžioje Teisėjų taryba kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą prašydama stabdyti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Dainiaus Grizicko įgaliojimus dėl aplaidžiai atliekamo darbo ir kitų darbo trūkumų. Prezidentui sustabdžius jo įgaliojimus, teisėjas pasiprašė savo noru atleidžiamas iš tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius