Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 17

Teisėsauga nutraukė tyrimą dėl Juozo Pundziaus

Kauno apygardos prokuratūra praėjusią savaitę nutraukė tyrimą dėl buvusio Kauno klinikų vadovo, kandidato į Seimą 2016 metų rinkimuose Juozo Pundziaus galimo neteisėto praturtėjimo, pirmadienį pranešė portalas lrytas.lt.
Konservatorių Priežiūros komitetas aiškinasi Juozo Pundziaus turtų kilmę
Juozas Pundzius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot portalo, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į Valstybinės mokesčių inspekcijos patikrinimo išvadas. Byla nutraukta, neįžvelgus nusikaltimo sudėties.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvęs Kauno klinikų vadovas apklaustas kaip specialusis liudytojas. Šiuo statusu asmenys apklausiami apie savo veiksmus teisėsaugai neturint pakankamai duomenų pateikti įtarimus.

J.Pundzius dalyvavo pernykščiuose Seimo rinkimuose su Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionimis demokratais, tačiau prieš antrąjį rinkimų turą pateko į skandalą dėl savo paveldėtų pinigų kilmės ir buvo pašalintas iš partijos. Dienraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, kad J.Pundzius deklaravo iš tėvo paveldėjęs 1,5 mln. litų (435 tūkst. eurų) viršijantį turtą.

Pats profesorius tada aiškino iš tėvo 2014 metais paveldėjęs sklypus, jie šeimai atiteko restitucijos keliu, namų valdą, butą, taip pat 752 tūkst. litų (apie 215 tūkst. eurais) grynųjų pinigų sumą. Medikas sakė nežinantis, iš kur pas jo tėvą atsirado tokie pinigai.

J.Pundzius į Seimą nebuvo išrinktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius