-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 29 /10:53

Pusė milijono apgaule: teisėsauga paskelbė, ką tiria V.Uspaskicho byloje

Po šią savaitę atliktų procesinių veiksmų Darbo partijos būstinėje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) paskelbė apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant Europos Parlamento narių padėjėjų darbo funkcijų.
Darbo partijos suvažiavimas
Viktoras Uspaskichas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pusė milijono apgaule

Kaip penktadienį paskelbė FNTT, tiriamos aplinkybės dėl daugiau nei 500 tūkst. eurų dydžio Europos Sąjungos (ES) biudžeto lėšų galimo įgijimo apgaule, kaip įtariama, neatliekant, nevykdant ir imituojant EP narių padėjėjų darbo funkcijas, turint tikslą apgaule gauti darbo užmokestį bei nedarbo išmokas.

15min montažas/Kratos Darbo partijos būstinėje
15min montažas/Kratos Darbo partijos būstinėje

Įtarimai – buvusiam padėjėjui/padėjėjai

Pranešama, kad tyrimas susijęs su EP nario iš Lietuvos buvusiu padėjėju. Iš pateikiamų duomenų galima manyti, kad kalbama apie europarlamentarą Viktorą Uspaskichą.

Įtarimai pareikšti vienam asmeniui, Europos prokuratūra BNS informavo, kad tai ir yra buvęs EP nario padėjėjas. Jo tapatybė neįvardijama. Nenurodoma, ar tai vyras, ar moteris.

Šį prašymą Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį pilnai patenkino ir nustatė dviejų mėnesių taikymo terminą. Taip pat prokuroro nutarimu taikomi laikini nuosavybės teisės apribojimo veiksmai.

Skelbiama, kad lėšos apgaule įgytos 2014–2020 metais.

V.Uspaskichas sustabdė narystę, išbrauktas iš rinkimų į EP sąrašo

Kaip praneša FNTT, kovo 26–28 dienomis buvo vykdomos kratos fizinių asmenų gyvenamosiose vietose, taip pat su veika galimai susijusių asmenų buvusioje darbo vietoje – Darbo partijos būstinėje, atliktos proceso dalyvių, įskaitant liudytojus, apklausos, toliau atliekami ir kiti didelės apimties proceso veiksmai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Europos deleguotųjų prokurorų biuras Lietuvoje, jį FNTT atlieka bendradarbiaudami su Europos kovos su sukčiavimu tarnyba.

Antradienį Darbo partijos būstinėje teisėsauga atliko procesinius veiksmus, tyrimą kontroliuoja Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis.

Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis trečiadienį teigė, kad tyrimas susijęs su buvusios partijos vadovybės veikla EP. Vienintelis Darbo partijos atstovas EP yra jos įkūrėjas, garbės pirmininkas V.Uspaskichas.

„Darbiečių“ lyderis sakė, kad tyrimas nėra susijęs „su kuo nors iš dabartinės partijos vadovybės arba kokias nors pareigas šiuo metu partijoje einančių asmenų“.

Jis V. Uspaskicho pavardės neįvardijo, tačiau netiesiogiai leido suprasti, jog tyrimas atliekamas dėl partijos įkūrėjo veiklos. V.Uspaskichas paskelbė sustabdantis savo narystę Darbo partijoje. Jis taip pat nebeves Darbo partijos sąrašo į Europos Parlamento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius