Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 09

Teisinės informacijos paieška: kaip internete rasti reikalingą teisės aktą

Daugeliui iš mūsų dažnai kyla klausimų apie teisės aktus arba prireikia konkrečių teisės aktų tekstų. Informaciją apie tai lengvai galima rasti, turint tik kompiuterį su internetu. Šiame tekste pateiksime vertingų nuorodų, padėsiančių rasti reikalingą informaciją teisės aktų pasaulyje.
Spauda
Spauda / 123rf nuotr.

Visus Lietuvos valdymo institucijų priimtus norminius teisės aktus galite rasti adresu https://www.e-tar.lt/portal/index.html. Čia galima ieškoti pagal frazę, esančią akte, pagal akto pavadinimą, akto rūšį, priėmimo datą ar kitus kriterijus. Taip pat galite ieškoti naujausių teisės aktų.

Portale infolex.lt http://www.infolex.lt/portal/start_ta.asp?act=kod adresu galite rasti visųLietuvoje galiojančiųkodeksų aktualias redakcijas, o puslapyje http://www.infolex.lt/portal/start_ta.asp?act=pop rasitepagrindinius įstatymus.

Jeigu jums reikalingas konkrečios savivaldybės priimtas teisės aktas, jų sąrašą rasite čia: http://www.infolex.lt/portal/start.asp?act=savdoc. Jeigu nežinote tikslios datos, kada aktas buvo priimtas, ieškoti galite pagal raktinius žodžius.

Teisės aktų taip pat galima ieškoti Lietuvos Respublikos Seimo puslapyje: http://www3.lrs.lt/dokpaieska/forma_l.htm. Galima ieškoti pagal dokumento pavadinimą, tekstą, priėmusią įstaigą arba pagal kitus raktinius žodžius.

Jeigu teisiniame tekste susiduriate su lotynišku Jums nežinomu terminu, patogus žodynas yra Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo puslapyje. Jį rasite adresu http://www.lrkt.lt/Statistika4.html. Bendro pobūdžio teisinių terminų žodyną rasite adresu http://www.infolex.lt/ta/Default.aspx?Id=41. Šis žodynas padės, kuomet nesuprasite kokio teisinio termino.

Visus ES teisės aktus, tarp jų ir Lietuvoje galiojančius reglamentus, direktyvas ir sprendimus, tiesiogiai ar netiesiogiai taikomus ES valstybėse narėse, rasite adresu http://europa.eu/eu-law/legislation/index_lt.htm.

Svarbiausias su teisėkūra Lietuvoje susijusias naujienas rasite adresuhttp://www.teisingumas.lt/lt/njblock/teisekura/, o teisingumo srities aktualijas rasite adresu http://www.teisingumas.lt/lt/njblock/aktualijos/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius