-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Teisingumo ministerija atsisakys dalies darbuotojų

Siekiant taupyti ir efektyviau organizuoti darbą nuo liepos 1 d. keičiasi Teisingumo ministerijos struktūra. Po poros mėnesių bus performuojama dalis departamentų, atsisakoma dalies darbuotojų.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Optimizuojant struktūrą, teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus nurodymu iki liepos ministerijoje bus sumažinti 7 proc. etatų, atsisakant 10 pareigybių. Institucijoje vietoj dabar esamų 150 etatų liks 140. Prieš porą mėnesių ministerijoje jau buvo atsisakyta 5 proc. darbuotojų, t. y. 7 valstybės tarnautojų. Teisingumo ministro teigimu, įgyvendinant išlaidų taupymo politiką tenka atsisakyti ir dalies darbuotojų, o siekiant efektyvumo – iš esmės peržiūrėti atliekamas funkcijas.

„Mažinti darbuotojų skaičių niekuomet nėra lengvas sprendimas, tačiau privalome dirbti efektyviai ir atsižvelgdami į esamą situaciją veržtis diržus kartu su visais“, – teigia R.Šimašius.

Iš viso ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose maksimaliai leistinas pareigybių skaičius siekia 790. Nuo sausio mėnesio iki liepos pradžios bendras panaikintų pareigybių skaičius sudarys 97 etatus: 83 realiai dirbančių žmonių ir 14 laisvų pareigybių. Siekiant užtikrinti efektyvią struktūrą ir optimalų funkcijų paskirstymą ministerijoje dirba ministro sudaryta Saulėlydžio komisija. Be struktūros optimizavimo, peržiūrimos ir įstaigų administravimo išlaidos, mažinamos lėšos, skirtos neprioritetinėms reikmėms, teigiama pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius