Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 12

Teisingumo ministerija pavedė atlikti tyrimą dėl Algirdo Paleckio įsteigtos organizacijos

Teisingumo ministerija (TM) pavedė Kalėjimų departamentui atlikti tyrimą dėl laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Rusijai Kauno tardymo izoliatoriuje atliekančio Algirdo Paleckio internetu įsteigtos organizacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“.
Algirdas paleckis
Algirdas paleckis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teisingumo ministerija antradienį pateiktame komentare žiniasklaidai nurodo, kad pagal Registrų centro duomenis organizacijos steigimo dokumentus A.Paleckis pasirašė elektroniniu parašu.

Pasak ministerijos, kadangi laisvės atėmimo vietose draudžiamas interneto ryšys ir mobilieji įrenginiai, Kalėjimų departamentui reaguojant į viešojoje erdvėje pasirodžiusius pranešimus pavesta pradėti vidinį tyrimą.

Teisingumo viceministro Elano Jablonsko teigimu, Kalėjimų departamento ir Kauno tardymo izoliatoriaus pateikti pirminiai duomenys „leidžia abejoti, kad buvo pažeisti įkalinimo įstaigos saugumo reikalavimai ir sudarytos prielaidos pasinaudoti mobiliojo ryšio priemonėmis“.

Naujienų portalas „Delfi“ pirmadienį paskelbė, kad laisvės bausmę atliekantis A.Paleckis internetu įsteigė organizaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas”.

Pasak „Delfi“, A.Paleckio su dar keturiais bendrasteigėjais įsteigtos organizacijos atstovai jau skelbiasi vykstantys į Maskvą, kur, kaip teigia organizacijos vadovė, Erika Švenčionienė, „susitiks su Rusijos Dūmos nariais, dalyvaus televizijos forumuose ir susitikimuose su vietos visuomenininkais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius