-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26

Algirdas Butkevičius: socialdemokratai – už tiesioginius merų rinkimus jau 2015 metais

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jo socialdemokratų partijos frakcija Seime vieningai sutaria, kad reikia tiesioginių merų rinkimų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Dabar mes jau turime vieningą poziciją ir tikrai pasisakome už tiesioginius merų rinkimus (...). Artimiausiuose rinkimuose, jau, aš manau, mes per daug ilgai diskutuojame šituo klausimu“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariai Milda Petrauskienė ir Albinas Mitrulevičius praėjusią savaitę pranešė, kad bus siekiama partijų susitarimo dėl naujo savivaldos modelio.

Socialdemokratai sakė ketinantys vėl Seimui teikti dar praėjusioje kadencijoje registruotus Konstitucijos ir įstatymų pakeitimus, pagal kuriuos savivaldybių merai būtų renkami tiesiogiai, o taip išrinktas meras taptų savivaldybės tarybos nariu, jos pirmininku ir savivaldybės vadovu.

Praėjusios kadencijos Seime taip pat mėginta įteisinti tiesioginius merų rinkimus, bet išsiskyrus nuomonėms, kokie turėtų būti mero įgaliojimai, to padaryti nepavyko. Socialdemokratai tuomet šiuo klausimu nebuvo vieningi. Premjero aiškinimu, taip buvo dėl to, kad nebuvo aiškiai numatyta, kokiais atvejais galima atleisti tiesiogiai išrinktą merą.

Artimiausi savivaldos rinkimai vyks 2015 metų pradžioje.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, merą renka savivaldybės tarybos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius