Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 06

Teisingumo ministerija: sprendimas atsisakyti autoparko pasiteisino

Atsisakius nuosavų automobilių ir vairuotojų, Teisingumo ministerija per mėnesį transporto priemonėms išleidžia tris kartus mažiau.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Nuo šių metų birželio galutinai persėdusi į nuomojamą transportą bei taksi, ministerija transporto paslaugoms pirkti per mėnesį vidutiniškai išleidžia apie 5,6 tūkst. litų. Lyginant su nuosavo autoparko išlaikymo kaštais, tai yra tris kartus pigiau, mat savų automobilių bei vairuotojų išlaikymas per mėnesį vidutiniškai atsieidavo apie 16 tūkst. litų. 2008 m., vadovaujant dar ankstesnei Vyriausybei, šios išlaidos per mėnesį siekė vidutiniškai apie 29 tūkst. litų.

„Tikslesnius skaičius galėsime palyginti po metų, tačiau jau trečdalio metų rezultatai akivaizdžiai rodo, kad tai pasiteisina ir leidžia gerokai sutaupyti. Visų ministerijai pavaldžių institucijų paprašėme dar kartą peržiūrėti savo transporto išlaidas ir įsivertinti ar toks sprendimas nebūtų efektyvesnis ir jų veikloje. Tikiuosi, kad tokią analizę bei įsivertinimą atliks ir kitos valstybės institucijos“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Iki pradedant pirkti transporto paslaugas, Teisingumo ministerija turėjo 4 tarnybinius automobilius, kurių eksploatacijai, įskaitant dviejų vairuotojų išlaikymą bei amortizaciją, per metus išleisdavo apie 190 tūkst. litų. Pradėjus pirkti transporto paslaugas, per metus planuojama sutaupyti iki 100 tūkst. litų.

Miesto ribose ministerijos darbuotojai naudojasi taksi paslaugomis, o vykstant ilgesnius atstumus į užmiestį, kaskart skaičiuojama kurias paslaugas pirkti pigiau – taksi ar automobilių nuomos. Aukštesnės klasės automobiliai pagal poreikį yra nuomojami tik reprezentacijai (ministrui ir delegacijoms).

Į transporto paslaugų kainą yra įskaičiuotos automobilio eksploatacijos išlaidos, vairuotojo paslaugos, automobilio priežiūra, draudimas, techninė apžiūra, keleivių draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, degalų sąnaudos ir kt. Taigi, ministerijai nebereikia pačiai rūpintis šiais automobilių eksploatacijos dalykais, tad atitinkamai ir sutaupoma.

Siekiant užtikrinti išlaidų skaidrumą ir pagrįstumą, perkant transporto paslaugas yra vedama aiški apskaita ir fiksuojamas kiekvienas nuvažiuotas kilometras. Automobilius užsakyti gali tik į specialų sąrašą įtraukti ministerijos darbuotojai, o transporto paslaugas teikianti įmonė privalo kiekvieną mėnesį ministerijai teikti ataskaitą apie visus paslaugas užsakiusius ir automobiliu vykusius asmenis, maršrutus, kelionių laiką ir kainą. Tai leidžia užkirsti kelią bet kokiems piktnaudžiavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius