Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2012 04 12

Teisingumo ministras: Laimutė Stankūnaitė, skirtingai nei kita pusė, dukros vaikyste neprekiauja

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigia, kad Laimutė Stankūnaitė, skirtingai nei Kedžiai ir Venckai, laikosi padorumo ir neprekiauja dukros vaikyste. Tuo tarpu kitoje konflikto pusėje esanti teisėja Neringa Venckienė vaiko vaikyste „prekiauja ir naudoja savo interesams“, ketvirtadienį Seime vykusioje Vyriausybės valandoje sakė R.Šimašius.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vyksta konfliktas dėl vaiko vaikystės, galima taip sakyti. Viena pusė nesibodi tą vaikystę eksponuoti, prekiauti ja, naudoti savo interesams, galbūt ir nuo širdies, bet vis dėlto savo interesams. Tuo tarpu kitoje pusėje dar yra tam tikros padorumo ribos. Tarkime, neviešinti apklausų, nepasakoti, ką vaikas pasakoja, tai yra saugoti jo vaikystę“, – sakė R.Šimašius.

Apie Garliavos istoriją ministrą kalbėti paprašė parlamentaras Saulius Stoma. Jis teigė, kad po atsakymo apsispręs, ar palaikyti opozicijos inicijuotą interpeliaciją R.Šimašiui.

„Sakėte, kad jūs turite tą informaciją, kurios visuomenė nežino, o jei visuomenė ją žinotų, tai ji kitaip galvotų apie tai, kas vyksta Garliavoje, apie tą prievartavimą mergaitės, kuris dabar vyksta valstybės vardu. Ką jūs žinote, ko nežinome mes visi, kurie nerimaujame dėl mergaitės likimo, jei žinote – pasakykite, o jei nežinote, tai turėtumėte pakeisti poziciją ir pasakyti labai aiškiai, kad antstolės veiksmai yra neteisėti“, – ragino ministrą S.Stoma.

R.Šimašius siūlė Seimo nariui dėl interpeliacijos pasirašymo nuspręsti be jo atsakymo, kuris politikui nepatiksiąs. Be to, ministras paragino politiką patį dažniau visuomenę informuoti apie teisinės valstybės principus.

„Manau, kad tie žmonės, kurie nuvažiuoja į Garliavą ir pabūna tenai, galėtų prisidėti ir paaiškindami teisinės sistemos veikimo principus. Paaiškinti, kad klausimas „klausė ar neklausė mergaitės“ nėra toks paprastas. Yra klausiama, tik klausiama ne tiesmukai ir ne vulgariai, o klausiama taip, kaip dera klausti vaikų“, – aiškino politikui R.Šimašius.

Jis dar kartą pabrėžė neišsižadantis savo žodžių, kad institucijos nepakankamai paaiškino visuomenei savo veiksmų dėl Garliavos istorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius