Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2009 01 12

Teisingumo ministras R. Šimašius siekia glaudesnio bendradarbiavimo su Lietuvos metrologijos inspekcija

Tęsdamas vizitus po Teisingumo ministerijai pavaldžias įstaigas, teisingumo ministras Remigijus Šimašius lankėsi Lietuvos metrologijos inspekcijoje ir susitiko su jos viršininku Algirdu Skripėta. Susitikime taip pat dalyvavo teisingumo viceministras Tomas Vaitkevičius, kiti Teisingumo ministerijos ir Lietuvos metrologijos inspekcijos atstovai.
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Remigijaus Šimašiaus, Teisingumo ministerija nesiekia tapti metrologinio laidavimo ir reguliavimo politiką formuojančia institucija, tačiau viliasi, kad prisidės prie atitinkamų teisės aktų pakeitimo ar naujų teisės aktų projektų iniciavimo. „Metrologijos institucijų struktūra yra specifinė, lyg ir preciziškai įgyvendintas funkcijų atskyrimo klausimas – Valstybinė metrologijos tarnyba nustato atitinkamas metodikas, taisykles, o jų įgyvendinimą kontroliuoja Lietuvos metrologijos inspekcija. Man svarbu suprasti, ar preciziškumas iki galo yra įgyvendintas, kaip funkcijas pasidalina šios institucijos“, – metrologų darbu domėjosi teisingumo ministras, teigiama Teisingumo ministerijos pranešime spaudai.

Susitikimo metu ministras domėjosi Inspekcijos ir teritorinių padalinių apskrityse darbo apimtimi, darbuotojų skaičiumi, gaunamų skundų kiekiu ir jų išnagrinėjimo rezultatyvumu, atliekamų patikrinimų periodiškumu ir tikslingumu, paskirtų baudų skaičiumi.

R. Šimašius teiravosi apie Inspekcijos santykius su Teisingumo ministerija, Valstybine metrologijos tarnyba ir kitomis institucijomis, kurių reguliavimo sritys susijusios su teisine metrologija, bendravimu su tikrinamais verslo subjektais.

„Raginu Inspekciją pranešti apie kylančias problemas ir jų priežastis, aktyviau bendradarbiauti su ministerija. Tikiuosi, kad ateityje pavyks sklandžiai tarpusavyje bendradarbiauti, todėl prašau Jūsų teikti informaciją apie iškylančias problemines sritis, pranešti apie nustatytus pažeidimus ir kitus aktualius klausimus. Ir tai daryti ne kas ketvirtį, o iškart, kai iškyla problema“, – sakė ministras.

Atitinkamai apibendrintą informaciją apie atliktus darbus, bendradarbiavimą su kitomis institucijomis, iniciatyvas tobulinant teisinės metrologijos reguliavimo klausimus R. Šimašius paprašė Inspekcijos vadovus informuoti kartą per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje