Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 23

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius kritikuoja parlamentarų siūlymą bausti už homoseksualumo propagavimą

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius antradienį sukritikavo grupės Seimo narių siūlymą numatyti bausmes už „viešą homoseksualių santykių propagavimą“, savo tinklaraštyje parašęs, jog taip ne ginamos šeimos vertybės, o menkinama žodžio laisvė.
R.Šimašius
R.Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Noriu tik atkreipti dėmesį, kad ne šeimos vertybes mes tokiais projektais giname, o žodžio laisvę menkiname“, – rašo ministras tinklaraštyje simasius.blogas.lt.

Anot R.Šimašiaus, taip menkinamas žmogaus orumas, kurio reikšmę prieš pirmąsias seksualinių mažumų eitynes gegužę pabrėžė ir Katalikų bažnyčia.

„Menkiname kitų žmonių orumą, kurį, kaip teisingai ir drąsiai prieš minėtas eitynes išsakė Katalikų bažnyčia, turi visi žmonės“, – teigia R.Šimašius.

„Šeimos vertybes Lietuvoje tikrai reikia ginti. Beje, pagal apklausas, kiek pamenu, lietuviai netgi labiau linkę vengti didelių šeimų, o ne homoseksualių porų kaimynystės. Tačiau dar kartą – šeimos gynimas neturi tapti kitų menkinimo ar žmogaus teisių pažeidimo aspektu“, – rašo teisingumo ministras.

Ministras komentavo naują įstatymo projektą, kuris numato, kad „viešas homoseksualių santykių propagavimas užtraukia baudą nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų“. Įstatymui pritarta po pateikimo, jam priimti reikalingi dar du balsavimai. Kritikai sako, kad jis ribotų renginius, kuriuose pasisakoma už seksualinių mažumų teises.

Projektą pirmadienį sukritikavo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalyje tą pačią dieną viešėjusi teisingumo eurokomisarė Viviane Reding tiesiogiai projekto neminėjo, bet pabrėžė, kad nediskriminacija yra viena iš svarbiausių ES vertybių.

R.Šimašius sako, kad Europos Komisijos vicepirmininkė Lietuvai diplomatine kalba pasiuntė aiškią žinią.

„V.Reding išsakė poziciją, kuri puikiai iliustruoja, kokį įspūdį palieka Lietuva, kurios Seime rimtai svarstomi tokie dalykai. Diplomatine kalba tai susirūpinimas, intelektualia kalba – nustebimas, o tiesmukiška kalba – pakraupimas. Komisarė, beje, visų savo susitikimų dalyviams be komentarų, bet su potekste, kurios negalima nepastebėti, įteikinėjo Europos pagrindinių teisių chartiją“, – rašo ministras savo tinklaraštyje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius