Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 11

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teismams skirtas lėšas siūlo leisti tvarkyti patiems teismams

Teisingumo ministras siūlo leisti teismams patiems tvarkyti jiems iš valstybės biudžeto skiriamus pinigus investicijoms, kuriuos jie galės naudoti tik pagal su Teisingumo ministerija suderiną tvarką.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Šiuo metu teismų investicijoms skirtus pinigus tvarko Teisingumo ministerija derindamasi kartu su Nacionaline teismų administracija (toliau – NTA) ir Teisėjų taryba. Šios lėšos skirstomos atsižvelgiant į  aiškius kriterijus, nustatytus ministro įsakyme.

Atsižvelgiant į tai, kad Teisingumo ministerijos vaidmuo šiuo atveju dubliuojasi su NTA funkcijomis, R.Šimašius siūlo dar kartą peržiūrėjus esamus kriterijus patvirtinti konkrečią tvarką, kam ir kaip teismų investicijoms skirti pinigai gali būti naudojami ir dėl šių investicijų sprendimus priimti palikti vien NTA.

Tai būtų racionalu atsižvelgiant į tai, kad NTA geriausiai žino, kur ir kokiems teismams lėšų ir investicijų trūksta labiausiai, gali greitai ir kompetentingai įvertinti konkrečių teismų poreikius ir pan.

Šiemet teismų investicijoms iš valstybės biudžeto numatyta skirti 3,5 mln. litų.

Kitam turtui įsigyti skirtas biudžeto lėšas (pavyzdžiui, informacinėms technologijoms, kanceliarinėms reikmėms ir pan. įsigyti) teismai taip pat valdo patys per NTA.

Minėtus pakeitimus įtvirtinti siūlantys įstatymo projektai šiuo metu yra pateikti visuomenei ir suinteresuotoms institucijoms derinti. Patikslinti po pastabų artimiausiu metu jie bus teikiami Vyriausybei, o šiai pritarus – Seimui. Išsamiau su projektais galima susipažinti internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius