-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 12

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius : teismo sprendimas dėl Laimutės Stankūnaitės dukros nėra įvykdytas

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, teismo sprendimas, pagal kurį teisėja Neringa Venckienė turi perduoti savo dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei, nėra įvykdytas.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ne teisingumo ministrui komentuoti prezidentės poziciją. Tuo labiau, kad aš jos tiesiogiai negirdėjau, nei teisinių institucijų poziciją, todėl iš tikrųjų nuo komentarų turėčiau susilaikyti, apie tai ką mano prezidentė“, – BNS ketvirtadienį sakė teisingumo ministras.

„Aš tik galiu pasakyti, kad mano žiniomis teismo nėra įvykdytas pagal tai, kaip jis buvo surašytas, bet detalesnių komentarų nenorėčiau dalinti“, – teigė Vyriausybės narys.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį tvirtino, kad N.Venckienė vykdo teismo sprendimą, įpareigojantį perduoti mergaitę motinai.

„Kiek žinau, ponia Venckienė vykdo teismo sprendimą ir siūlo atiduoti mergaitę, jei mergaitė pati su tuo sutinka ir pati nori eiti pas mamą“, – per spaudos konferenciją teigė D.Grybauskaitė.

N.Venckienė mirusio brolio D.Kedžio dukrą buvo įpareigota perduoti jos motinai L.Stankūnaitei praėjusį trečiadienį, tačiau to nepadarė.

Pagal gruodžio 16 dieną priimtą Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą, L.Stankūnaitei mergaitė turėjo būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, nepaisant to, ar bus paduotas apeliacinis skundas.

Iki šiol šis sprendimas nėra įvykdytas, dažniausiai motyvuojama, jog vaikas atsisako išvykti iš teisėjos imuniteto saugomų N.Venckienės namų. Esą pirmokė nenori būti perduota mamai, siekia likti su savo teta N.Venckiene.

Kėdainių teismas 2010-ųjų gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas, o byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius