-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 25

Teisingumo ministras sako norėsiantis VRK nario L.Ulevičiaus paaiškinimo

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako norėsiantis jo paties į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) deleguoto Liutauro Ulevičiaus paaiškinimo dėl šio veiksmų, rašo „Lietuvos rytas“.
Liutauras Ulevičius
Liutauras Ulevičius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Parlamentaras „darbietis“ Vytautas Gapšys kaltina L.Ulevičių, kad šis į jo paskyrą socialine tinkle „Facebook“ atsiuntęs žinutę provokavo vykdyti neteisėtą veiklą darant įtaką aplinkos ministrui. Dėl to parlamentaras kreipėsi ir į prokurorus, tyrimą dėl L.Ulevičiaus elgesio pradėjo VRK.

„Man visa ši „trolinimo“ istorija labai neaiški ir labai neskani. Aš tikrai norėsiu ir paties L.Ulevičiaus, ir atitinkamų institucijų paaiškinimų“, – sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

L.Ulevičius buvo vienas iš aštuonių ministro pasirinktų kandidatų į VRK ir pateko tarp tų keturių, kurie buvo atrinkti burtais ir patvirtinti Seimo.

„Pirmąkart buvo paskelbta vieša atranka į šias pareigas. Tą informaciją aš pats išplatinau ir per savo profilius įvairiuose socialiniuose tinkluose. Ten sulaukiau ir L.Ulevičiaus siūlymo. Žinoma, po to jis pateikė ir gyvenimo aprašymą, ir motyvacinį laišką, kurie man padarė įspūdį, ir aš jį pasirinkau. Mano manymu, VRK jis padarė ir daug naudingų dalykų“, – teigė R.Šimašius.

Paklaustas, kaip dabar vertina savo pasirinkimą, ministras sakė, jo dabar jį „apėmę prieštaringi jausmai“.

„Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esam laimėję AM ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbt ir su nauju ministru.

Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizika, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia – galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai, bet reikėtų pernelyg nedelst“, – tokią žinutę nuo V.Ulevičiaus gavo V.Gapšys.

L.Ulevičius tvirtina taip provokavęs Seimo narį, siekdamas įvertinti, ar V.Gapšys „užkibs“ ant metamo kabliuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius